Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o právní radu ve věci předmanželské smlouvy. Do manželství vstupujeme ve věku 55 let jako rozvedený a vdova. Každý máme svůj majetek a příjmy.
Smlouvu chceme upravit tak, že nebudeme mít žádný společný majetek, kromě běžného vybavení domácnosti. Na způsobu dokazování v případě rozvodu se chceme rovněž dohodnout.
Tato smlouva, ale vlastně neřeší případ úmrtí jednoho z manželů a dědictví po něm nebo ano?
Máme každý 2 děti a chceme, aby dědily naše vlastní majetky.
Dobrý den, chtěla bych požádat o právní radu týkající se uzavření předmanželské smlouvy. Žiji s přítelem v bytě v OV, který vlastníme každý na polovinu a na který máme společnou hypotéku. Přítel má také jiný byt v OV, který užívá jeho babička.Chtěli bychom se vzít a přítel trvá na uzavření předmanželské smlouvy ve znění, že v případě úmrtí jeho babičky se jeho druhý byt prodá a ziskem se umoří hypotéka na náš společný byt. On se tím ale stane jediným vlastníkem našeho bytu a já budu mít v případě rozvodu nárok jen na vrácení své investice vynaložené s koupí a rekonstrukcí bytu.Tato situace ale může nastat za dlouhou dobu a moje předchozí investice tak během doby určitě získají na větší hodnotě . Jak upravit smlouvu, abych z toho případně nevyšla po několika letech špatně? Přítelův návrh se mi zdá jednostranný. Děkuji předem za odpověď a radu.
Dobrý den, rodiče mi darovali větší finanční obnos a k tomu ještě velký pozemek. Za měsíc mám svatbu a chtěl bych vyřešit majetkové poměry ohledně těchto věcí nějakou smlouvou. Mám v plánu stavět dům a peníze od rodičů do něj vložit. Mám strach, že pokud dům postavím během manželství a naše manželství v budoucnu nevyšlo, tak bude mít žena nárok na půlku domu i když do něj nevloží žádnou investici
Chtěl jsem se zeptat, jak mám postupovat abych vše právně ošetřil.
Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com