rodičovský příspěvek a nemocenská - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

přivýdělek při RD

Veronika Gazdová, 26.10.2011 08:57:15

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jak to je s možností přivýdělku při rodičovské dovolené. Od ledna 2012 bych ráda opět nastoupila na zkrácený úvazek ke svému dřívějšímu zaměstnavateli (státní správa), ale bylo mi sděleno, že nemůžu pracovat na stejné pracovní pozici jako před rodičovskou dovolenou. V případě, že bych chtěla nastoupit na stejnou pracovní pozici, tak bych se prý musela vzdát rodičovského příspěvku, ale upřímně si tím nejsem jistá. Vím, že toto omezení je v rámci mateřské dovolené, která je dávkou nemocenskou...
Předem děkuji za odpověď

Mateřská a rodičovský příspěvek

Katarina Lancaricova, 23.05.2011 15:46:13

Dobrý deň, mám nárok na materskú, porodné a následný rodičovský príspevok, ak mám trvalý pobyt na SR, ale v ČR som zamestnaná na TPP po dobu viac ako 270 dní, žijem tu, ale popri tom ešte študujem na SR (denná forma štúdia) a poberám na SR sirotský dochodok(mám naň nárok pokiaľ som denný študent)?
Ako sa situácia mení pri narodení dvojčat?
Ďakujem za skorú odpoveď.

Souběh rodičovského příspěvku a nemocenské dávky

Gabriela Zemanová, 11.12.2009 21:00:56

Dobrý večer,jsem na rodičovské dovolené s dvou a půletými dvojčaty a znovu jsem otěhotněla. Těhotenství je rizikové. Nyní jsem ve 24. týdnu těhotenství.Chtěla bych po své lékařce vypsat neschopenku a pobírat zároveň s rodičovským příspěvkem až do nástupu na mateřskou (cca 2 měsíce)také nemocenskou dávku. Je takový souběh v mém případě možný? Účetní v zaměstnání říká, že ano, lékařka tvrdí, že ne. Poradíte? Děkuji. G.Zemanová

Re: Souběh rodičovského příspěvku a nemocenské dávky

Karel Dlouhý, 17.12.2009 20:43:42

Mgr. Topka v odpovědi na dotaz níže uvádí, že to možné je.

Zeptejte se případně na Okres. správě soc. zabezpečení.

Já osobně pochybuji, když jste na rodičovské dovolené a nevykonáváte práci, že byste mohla mít dočasnou pracovní neschopnost (podobně jako při neplaceném volnu není nárok na prac. neschopnost).

ŽL

Hana Štepková, 20.05.2008 13:41:17

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat, když jsem na rodičovské dovolené (pobírám 7.600,-Kč) a mužů mít práci na doma, ale musím si udělat živnostenský list. Chci se zeptat, jestli se mi to vůbec vyplatí (když bych pobírala asi 9tis Kč)? A co budu muset všechno platit? Předem děkuji za odpověď

Re: ŽL

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 20.05.2008 13:48:04

Dobrý den,
za vystavení ŽL zaplatíte 1.000,- Kč.

Hana Štepková, 20.05.2008 13:57:14

Moc děkuji, ale myslíte si že se mi to vůbec vyplatí? Mám si dát ŽL na činnost Public relations. Moc děkuji za odpověď

Mgr. Oldřich Topka, 27.05.2008 14:49:31

Dobrý den, to, jestli se Vám to vyplatí si musíte určit jen Vy sama. Pokud ale budete služby poskytovat pravidelně a ne jen příležitostně, pak příslušné státní povolení mít musíte. Jinak by jste se dopouštěla neoprávněného podnikání.

rodičovský příspěvek a nemocenská

Michaela Honcová, 14.05.2008 14:32:42

Dobrý den, dceři budou v srpnu tři roky. Protože jsme věděli, že chceme další dítě, se zaměstnavatelem jsem se dohodla na prodloužení rodičovské dovolené na čtyři roky. Nyní jsem těhotná na začátku třetího měsíce. Zajímalo by mne, zda mohu pobírat rodičovský příspěvek i případnou nemocenskou současně(můj dr. mi ji napíše, protože mé těhotenství je rizikové). Případně jak se mám zachovat, kam se obrátit? Nerada bch přišla o nějaké peníze. Moc Vám děkuji za radu!

Re: rodičovský příspěvek a nemocenská

Mgr. Oldřich Topka, 19.05.2008 15:10:29

Dobrý den, souběh rodičovského příspěvku a nemocenských dávek (z důvodu rizikového těhotenství) možný je. Rodičovský příspěvek dnes řeší úřady práce (v Praze úřady městských částí) a nemocenské dávky spravuje OSSZ. Tam by jste měla dostat další potřebné informace.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »