Vymahání pohledávka z UK - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pohledávka

Josef Kotlář, 16.06.2008 17:43:05

Objednal jsem si u syna kamarádky mé ženy počítač. Při převzetí počítače doma jsem zaplatil hotově fakturu která zněla na mé jméno. Po 4 měsících mně přišlo oznámení o postoupení pohledávky na firmu která se vymáhání pohledávek zabývá. Pohledávka ale nezní na sumu kterou jsem já zaplatil ale asi jen na poloviční hodnotu. Když jsem informoval dodavatele počítače ten mi oznámil, že se s tím nemám zabývat jelikož firma je v likvidaci. Před týdnem mně přišlo další oznámení o postoupení pohledávky ale zase od jiné firmy. Když jsem informoval známého ten jen krčí rameny, že se nemůže nikde dovolat, aby to dal do pořádku.Prosím o pomoc,jestli mám nějakou šanci v tomto případě. Od dodavatele nemám potvrzení o převzetí peněz.
Firma která mně počítač dodala je:
All Electronics a.s.
Machkova1645
Praha 14900
IČ: 26196921 DIČ: CZ26196921
Pracovník byl od této samé firmy ale pobočka Opava
Ostrožná 264/3
74601 Opava
Děkuji

Re: Pohledávka

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 09:35:25

Dobrý den, tohle je pouze poradna. Pokud chcete poskytnout právní službu nebo si najmout právníka, musíte do advokátní kanceláře. My za Vás v této věci nic dělat nemůžeme.

Vymahání pohledávka z UK

Martin Kuba, 14.05.2008 14:16:34

Zaplatil jsem zálohu na dodávku zboží v Anglii. Dodavatel me zaslal pouze nepatrnou část objednávky a nyní nechce vydat ani zůstatek zboží ani zůstatek peněz. Jak mám postupovat, aby se výsledek neminul účinkem? Děkuji za radu.

Re: Vymahání pohledávka z UK

Mgr. Oldřich Topka, 14.05.2008 14:34:16

Dobrý den, v současnosti již funguje evropský platební rozkaz, který usnadňuje přeshraniční vymáhání pohledávek. Platební rozkaz je vydán tuzemským soudem s tím, že je uznán v ostatních zemích EU kam směřuje za dlužníkem. Obdobně se pak postupuje i s exekucí. Jak přesně postupovat se však informujte v advokátní kanceláři specializované na mezinárodní či evropské právo.

Martin Kuba, 14.05.2008 15:34:34

Děkuji za odpověď. Podle informací, které mám z internetu, bude ale evropský platební rozkaz v platnosti až od prosince 2008? Pokusil jsem se již obrátit na několik právních kanceláří, ale u žádné jsem neuspěl. Všude mi tvrdí, že musím mít anglického advokáta. Můžete mi nějakou doporučit?

Mgr. Oldřich Topka, 26.05.2008 15:50:04

Dobrý den, v této věci pro Vás žádné doporučení nemám. Pokuste se zapátrat na internetu nebo se dotažte na anglickém velvyslanectví.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »