Závěť a smlouva o půjčce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Závěť a smlouva o půjčce

Andrea Bílková, 13.05.2008 14:34:40

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Můj přítel je rozvedený a má dvě dospělé dcery: jednu dceru z prvního manželství, s kterou se vůbec nestýká a druhou dceru z druhého manželství. Bydlíme spolu v rodinném domku, jehož je výlučným vlastníkem. Může můj přítel u notáře sepsat závěť, kdy by dědictví ze zákona jeho dcery z prvního manželství bylo zkráceno o polovinu. Tuto polovinu (vlastně ¼ rodinného domku) by přítel rád napsal na mě. Je to možné? Je třeba do závěti napsat důvod tohoto zkrácení? Prosím, kolik Kč přibližně stojí sepsání závěti u notáře?
Dále mám ještě jeden dotaz, pokud by přítel závěť nesepsal a sepsali bychom smlouvu o půjčce, podléhala by tato smlouva případnému dědickému řízení? Na této smlouvě bychom pouze nechali ověřit podpisy a sepsali bychom si ji sami.Byla by tato smlouva nějakým způsobem právně napadnutelná? Bylo by třeba např. v dědickém řízení prokazovat, kde jsem vzala peníze na půjčení a na co tato půjčka byla určena?
Moc děkuji za radu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »