stavba pergoly u bytového domu - byt v OV - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

stavba pergoly u bytového domu - byt v OV

Michaela Šalamonová, 12.05.2008 20:16:29

Máme koupený byt v novostavbě bytového domu. Máme přízemní byt se zahrádkou cca 86m2-je to náš pozemek. V současnosti nám dělají pergolu ve velikosti cca 12m2

Na netu jsem si zjistila, že novela zákona je tomuto vstřícná a nemusím žádat ani o stavební povolení a ani nemusím dávat ohlášku. Vzhledem k tomu, že pergola nemá základy, je samonosná. Pouze je kotvami připevněná v místě, kde byla původní stříška od dodavatele stavby.

Z bytového družstva, které spravuje náš dům - nejsme ještě spol. vlastníků, na nás přišli, že musíme žádat o povolení. S nikým jsme žádnou smlouvu nepodepsali, ani nechceme, aby nás tito spravovali. Mám pocit, že by nám do toho nikdo neměl mluvit. Nevím, co znamená to, aby stavba nenarušovala původní architektonický záměr. S tím na nás vyrukovali. Nikomu nestíníme, nezavazíme Nebydlíme tu dlouho, takže všehno se teprve dává do kupy, jako společenstvo vlastníků atp. Jsem z toho na rozpacích a potřebovala bych poradit, zda s tímto máte někdo zkušenost.Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »