státní byt - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prepsani statniho bytu na jinou osobu

Michaela rejkova, 25.08.2011 00:21:57

Dobry den,prosim o radu da se prepsat statni byt na jinou osobu a jak postupovat dekuji

Re: prepsani statniho bytu na jinou osobu

Karel Dlouhý, 25.08.2011 10:21:04

LEgálně nedá.

plisen v byte

marie olsanova, 28.12.2009 22:41:55

dobry den chtela jsem se zeptat na takovou vec bydlime v pan.byte kde se nam obevila plisen kterou nam jakztak opravili ale po roce a neco se nam znovu obevila na zdi mame asi 1/2 metu mokrou zed , obevuje se jenom v zime a kdyz hodne prsi .dotaz je : kdo ma tuto zavadu odstranit jestli my nebo bytak.je to statni byt a nevime kam se obratit dekuji za odpoved

státní byt

Alena Gazsiova, 06.12.2009 13:36:23

Dobrý den,žiji ve státním bytě po odchodu manžela chceme byt přepsat na mou osobu z důvodu placení nájemného, které na mě přechází. Chci se zeptat, zda byt ve kterém jsme žili ve společné domácnosti 20let, lze automaticky přepsat na mou osobu bez jakýchkoli problémů, nebo si město může klást podmínky.

státní byt

Lucie Řehořová, 03.11.2009 10:37:08

Dobrý den,
chceme s manželem koupit byt do osobního vlastnictví, nyní bydlíme ve státním (městském) bytě. Je nějaká legální cesta, jak byt přenechat dětem? V součastnosti je jim 15 let. Děkuji za odpověď.

Státní byt odstupné

Zuzana Dubová, 27.10.2009 15:38:25

Dobrý den jsem z Ostravy ,již 3tím rokem žiji ve státním bytě 1+1 s dcerkou a přítelem,neboť byt je malý žádala jsem bytové družstvo o výměnu ,kde mi bylo řečeno ať si najdu sama státní prázdny byt a oni mi jej přidělí a tento 1+1 odevzdám.
Byt jsem si našla,alespoň 2+1 ,pán si koupil rodiný dum,ale chce odstupné -za upravy v bytě 60 tisíc,bytové družstvo tuto situaci neřeší ,zdá se mi to protizákoné a neetické,jak to mám řešit v tom případě i já mohu chtít odstupné??

Přepis státního bytu na 2.osobu

Nikola Balatková, 19.06.2008 15:22:37

Dobrý den, mám následující "problém": Známému zůstal státní byt, který užíval se svou matkou.Ta před 2měsíci zemřela a měla tam stejně jako on trvalé bydliště. Byt se nachází v Praze. Já pocházím z Libereckého kraje,kde mám také trvalé bydliště, ale studuji v Praze.Nyní se zabýváme problematikou - jak na mě přepsat tento státní byt, za jakých podmínek je to dané, abych ho mohla bez problémů užívat sama (známý by bydlel jinde). Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

Re: Přepis státního bytu na 2.osobu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 20.06.2008 10:58:39

Dobrý den,
hovoříte o "přepsání" bytu, jedná se ale o uzavření nájemní smlouvy na tento byt na Vaše jméno. Předně by známý musel svůj nájemní vztah k tomuto bytu ukončit a vy byste pak mohla s pronajímatelem uzavřít novou smlouvu. Měla byste si však dopředu zjistit podmínky, zda vůbec s Vámi bude chtít město smlouvu uzavřít.

státní byt

Ivana Drackova, 12.05.2008 08:23:36

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně státního bytu. Mám známou, která chce vstoupit do kláštěra. Má státní byt, já bydlím v pronájmu a trvalé bydliště mám na městském úřadě. Je možné se nastěhovat do jejího bytu, trvale se tam přihlásit? Známá se informovala na úřadě o převodu bytu na někoho jiného když tam nebude už bydlet. Prý tam musí být někdo nahlášený 3roky a teprve pak bude byt převeden na něho. Taky mám obavy,že si to známá po určité době rozmyslí a bude se chtít z kláštera vrátit a já se budu muset zase stěhovat. Lze napsat nějakou smlouvu o tom, že mi byt přenechává a už si na něho nedělá žádné nároky? Děkuji moc za radu.
Dračková Ivana

Re: státní byt

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 12.05.2008 08:53:10

Dobrý den,
taková smlouva by byla nevymahatelná. Vaše známá je pouze nájemcem a nemůže rozhodovat o tom, kdo bude byt užívat a už vůbec ne se k něčemu takovému smluvně zavazovat. O tom může rozhodnout pouze pronajímatel.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »