Soud o dědictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Soud o dědictví

Marcela Machů, 11.05.2008 16:18:35

Dobrý den,
již čtyři roky máme soud o dědictví po našem otci. Věc se má tak, že naše teta (otcova sestra) si po smrti našeho otce napsala závěť obsahující vydědění nás dětí jménem našeho otce. Tomuto sepisování byla přítomna otcova družka, která je připravena toto vypovědět u soudu. Rovněž jsou k dispozici dva svědci, kteří podepsali závěť po smrti našeho otce. Bohužel, na náš návrh na výslech těchto svědků soud nereagoval a k dnešnímu dni neprovedl soud ani jeden důkaz (ani grafol. rozbor).
Tento týden jsem ukončila spolupráci s naším advokátem, který tvrdí, že falšování závěti, jakého se dopustila naše teta, není trestný čin. Prosím tedy Vaše vyjádření, zda opravdu nejde o trestný čin. Dále mám určité pochybnosti ohledně špatné formulace žaloby. Naše žaloba je ve věci "určení dědiců", já se ale domnívám, že správně měla znít "o určení neplatnosti závěti a vydědění". Advokát mi tvrdil, že "určení dědiců" je nadřazeno "určení neplatnosti a vydědění". Děkuji za Vaše vyjádření. Machů

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »