Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den prosím vás,,o otázku je nějaká promlčecí doba ohledně dluhu a muže mi sám uxek určit splátku aníž bych s tak vysokou částkou nesouhlasila i pokud jsem nezaměstnaná ..mužou zabavit majetek z duvodu neplaceni dluhu i když veškeré movitosti jsou manželovo?,má to ověřené podpisem a smlouvou?,díky moc za odpověd...kohutová
zdravím a prosím o rychlou radu..pronajmula jsem byt na neověřenou smlouvu..na kterém vznikl nájemníkem muž.osoby dluh..který po letech žádám uhradit ..nájemník nemá zájem toto uhradit a uvádí že jsem o dluhu věděla a přesto jsem jeJ nechla i nadále v bytě také uvádí že jsme udržovali blízký styk což se nezakládá na pravdě...prosím mám šanci vyhrát spor nebo si mám říct "za dobrotu na žebrotu?"prosím a děkuji za odpověd...kohutová
Dobrý den,
nevím čemu říkáte "na neověřenou smlouvu".
Pokud máte nájemní smlouvu, je nájemník povinen platit nájemné.
To, že jste jej nechala v bytě bydlet, neznamné, že jste mu dluh prominula.
Jde jen o to, zda dluh není promlčen (promlčecí lhůta 3 roky).
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na situaci, kdy jsme půjčili švagrovi a jeho přítelkyni peníze na smlouvu jimi podepsanou s příslušnými splátkami a termíny spalácení. Švarovo přítelkyně se rozhodla opustit domáctnost i s jejich synem a odmítla plnit tuto smlouvu. Švagr již půl tohoto dluhu splatil, jeho bývalá přítelkyně pouze pouze 1 z 9 splátek.Jestli se to dá trestně stíhat i když není ve smlouvě uvedeno kdo kolik má konkrétně uhradit. Bohužel to tam uvedeno nebylo, ale ústně bylo domluveno že půl dluhu zaplatí švagr a půl jeho ex přítelkyně.
Díky za odpověď
Trestně stíhat se to asi nedá, ale můžete podat občanskoprávní žalobu.
Manželé, muž 58 a žena 56 let, nesplnili platební rozkaz soudu z r.1992 na 10.000Kč s 3% úrokem, a ani rozsudek soudu z r.1997 přikazující zaplatit zvýšený úrok 21% - pouze v r.1998 a 1999 splatili 4.500 Kč. Dlužná částka dosahuje nyní 27.000 Kč. V r.2003 výkon rozhodnutí prodejem movitých věcí zůstal bezvýsledný. Dle úředního prohlášení o majetku v r.1993 a stejně nyní v dubnu 20O8 jsou nemajetní i nadále, muž pracuje jako brigádník, žena je doma a není evidovaná na pracovním úřadě. Na soudní předvolání zpravidla nereagují.
Jak tedy postupovat k zjednání nápravy?
Dobrý den,
osobně bych věc řešila spíše pomocí soukromého exekutora než soudním výkonem rozhodnutí. Výhodou exekučního řízení je to, že nemusíte pro každý typ vymáhání podávat nový návrh a rovněž sám exekutor si majetek zjišťuje a prověřuje i bez Vašich dalších podnětů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.cz