Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl bych se optat zda v připadě že byl veškerý majetek(dům,pozemky)převeden od rodiču darem na bratra zda mam nejakou šanci při dedickem řizeni toto namitat a jaka je šance?mam šanci ziskat polovinu?jiny majetek po rodičich neni.děkuji za odpověd
Darovaný majetek Vašemu bratrovi je jen jeho a v dědickém řízení nemůžete uplatňovat nárok na polovinu tohoto majetku.
Jen bych ještě doplnila, že toto darování bratrovi můžete v dědickém řízení max. namítat a požadovat, aby o dar byl ponížen dědický podíl bratra. Jak však již bylo odpovězeno, polovinu ani jinou část z tohoto majetku získat nemůžete.
Předem dopisu srdečně zdravím.A prosím o radu.
Jsem zaměstnána jako dělnice a mojí prací bylo do nedávna broušení laku na hud. nástojích pomocí flexy. Tuto práci vykonávám 14 let. Můj problém je ten, že již 6 let se léčím na astma způsobené touto prací.Požádala jsem mého lékaře o potvrzení, že nemohu tuto práci vykonávat. A tím mi nastali nemalé problémy.Jsem na obtíž , hrozí mi propuštění z práce a já nevím jak bych se mohla bránit. Prosím , jestli je to možné je nějaká možnost finančního odškodnění?Nebo nějaké řešní?????
Děkuju a z pozdravem.
dobrý den, chci se zeptat: po smrti otce jsme ze sestrou zdedili pul domu, takze kazdy ctvrt.Pul domu patri me matce sem uvedeny jí jako jeji dedic stim ze musim sestru vyplatit.a chtel bych vedet jestli se da nejak vzdat matcineho dedictvi a nechat se od ni vyplatit nebo jestli je naka varianta. byl bych moc rad kdyby ste mi poradili ja sni v jednom dome zit nechci.dekuji za radu Dedek
Dobrý den,
v rámci dědického řízení nebo až poté v rámci vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti můžete svá vlastnická práva upravovat dle vzájemné dohody.
DOBRÝ DEN,
BRATR DOSTAL OD RODIČU DAREM DÚM I S POZEMKY(BEZ MEHO VEDOMI A BEZ DUVODU Z ME STRANY) MĚ BYLO ŘEČENO ŽE MAM DUM PO STRYCI A TIM JE UDAJNĚ VYPOŘADANO ZAJIMALO BY MĚ ZDA LZE TOTO NEJAK PRAVNĚ NAPADNOUT.DĚKUJI
Dobrý den,
vaši rodiče si mohou se svým majetkem nakládat dle svého uvážení a k tomu, aby darovali věc jakékoli osobě (tedy i bratrovi), rozhodně nepotřebují ani Váš souhlas a ani Vám to nemusí sdělovat. Až po jejich smrti v rámci dědického řízení můžete tento dar bratrovi namítat a požadovat, aby se mu snížil podíl.
Dobrý den,
Chapu že nepotřebuji muj souhlas a nemusi mi to sdělovat vzhledem k tomu že žadny dalši majetek neni vše dostal bratr zajimalo by mě zda v ramci dědickeho řizeni ma toto namitani nějakou šanci na uspěch.
Děkuji
Ješte bych se chtel optat zda v připadě namitani v dědickem řizeni vzhledem k tomu že se jedna o veškerý majetek lze žadat 1/2 či nejaký procentualni podil.Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com