Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,děkuji za odpověď a chtěla bych se ještě zeptat jestli ma předkupní právo poloviny chalupy musím udělat odhad nemovitosti a nebo požadovat na spolumajitelce částku,kterou mně nabídl nový zájemce.Děkuji Zajícová
Dobrý den chtěla bych se zeptat na prodej poloviny chalupy,vlastním půlku a chtěla bych ji prodat novému zájemci a nevím zdali musím mít souhlas k prodeji od spolumajitelky a jestli musím nejprve svoji polovinu nabídnout druhé majitelce k odkoupení.Děkuji Zajícová
Dobrý den,
pokud chcete svůj podíl na nemovitosti prodat třetí osobě a nejde o osobu Vám blízkou, musíte svůj podíl nejprve nabídnout ke koupi druhému spoluvlastníku v rámci tzv. předkupního práva.
Dobrý den, jsem spolumajitelkou ideální poloviny rodiného domu. Bratr - 2.spolumajitel si však stále vyhražuje právo hlavního majitele a chce o všem rozhodovat beze mne. V r.2004 rozhodl proto soud o užívání jednotlivých prostor každým ze spolumajitelů (RD má charakter 2.bytových jednotek). Mou část nyní užívá má dcera, 2.část bratr. Ten na ní však vymáhá nájem, jinak ji hrozí vystěhováním. To zdůvodňuje jednak tím, že v době stavby RD (v 50.letech) byl dům stavěn jako 1 bytová jednotka, jednak tím, že jí nedal k užívání souhlas. Má na to právo?
Dobrý den, jsem veliký amatér takže má rada bohužel není právnická, ale soucítím s vámi, mám podobný problém, ale ještě ne takhle vyhrocený-to je otázka času, příbuzný si bohužel nevybíráme. Myslím si, že Váš bratr nemá právo požadovat po Vaši dceři nájem-z logického hlediska, pokud si dcera platí veškeré poplatky a přispívá na opravy domu tak by mělo být vše O.K. Ovšem pokud bratr udělal v 50.letech další bytovou jednotku na své náklady a má na to dostatek důkazů tak pak to může být jinak.. Co jsem se dočetla na netu tak může dát návrh na zrušení spoluvlastnictví a vyplatit Vás. Každopádně si myslím, že si můžete se svojí 1/2 dělat co chcete i pronajímat.. Chtěla jsem se Vás zeptat jak dlouho trvaly soudní spory? Bylo to vyřešené hned nebo je to běh na dlouhou trať? Každopádně přeji pevné nervy s Vaším "bratrem" a šťastné vyřešení Vaší situace.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com