neplaceni uveru - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

neplacení úvěru

jana petrželová, 04.07.2008 15:28:33

dobrý den,ručila jsem bývalému švagrovi ,ten ale úvěr neplatí.banka již vše předala jiné instituci k vyřízení.Se švagrem se nelze řádně domluvit,ale mam od něj podepsaný papír na případné strhávání přímo zaměstnavatelem na učet daného úvěru.je možné toto provést a jestli ano,jakou formou žádost pro zaměstnavatele sepsat?jsem již zoufalá,vleče se to dlouho bez naděje na domluvu.moc děkuji za odpověd petrželová

auto

MICHALA, 19.05.2008 11:10:51

dobrý den,
mám dvaroky koupené auto,které je samozřejmě psané na mne.Nyní po rozchodu s přítelem mi začal vyhrožovat,že auto musím na něj převést nebo mu dát sto tisíc.Jinak ho rozbije a mne zničí atd.Nemá peníze a má dluhy(hrál automaty).Vzal si nějaké půjčky a teď říká, že bude tvrdit že jedna byla na moje auto.A já ji mám platit.Mohu se někak bránit.

Re: auto

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.05.2008 11:15:18

Dobrý den,
jestliže je auto psané na Vás a navíc jste jej hradila pouze vy, nemá nárok na nic. Jestliže vám bude vyhrožovat, podejte na něho trestní oznámení.

MICHALA, 19.05.2008 11:38:10

ON ALE BUDE TVDIT ŽE AUTO SPLÁCÍ A JAK DOJ¨KÁŽU,ŽE SI VZAL PŮJČKU NA NĚCO JINÉHO.
A KDE BYCH MĚLA PŘÍPADNĚ TRESTNÍ OZNÁMENÍ PODAT A CO BY SE DĚLO PAK?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.07.2008 15:40:47

Dobrý den,
spíše se ptejte, jak on prokáže, že si půjčku vzal právě na toto auto.
Trestní oznámení můžete podat na kterémkoli oddělení PČR či na státním zastupitelství a to buď ústně do protokolu, nebo jej můžete zaslat písemně.
Policie by ho pak vyslechla k Vámi tvrzeným skutečnostem o vyhrožování a je pak spíše otázka, zda by mu něco prokázali a řízení nazastavili, či vůbec zahájili trestní stíhání jeho osoby.

neplaceni uveru

David Ceska, 09.05.2008 11:42:52

dobry den, rad bych vas pozadal o radu, dostal jsem se do situace kdy jsem zjistil ze dluznik neplati uver ktery si vzal a ja jsem jako rucitel, neverim ze to bude platit a dostavam se tim padem do velmi slozite situace, je mi jasne pokud se uver nezaplati prijde exekuce blokovani uctu a jine neprijemnosti, ale nevim co dal delat jestli sehnat danou castku a zaplatit ale nevim jak dal abych dostal penize zpet nebo to nechat dojit az k soudu a tim padem se dostat do kolotoce soudu exekuci a velkejch problemu, predem dekuju za kazdou radu

Re: neplaceni uveru

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 09.05.2008 13:12:31

Dobrý den,
jako ručitel jste vůči věřiteli zavázán stějně jako dlužník. Máte však právo po dlužníkovi požadovat úhradu částek, jež za něho v rámci tohoto vztahu zaplatíte věřiteli. Doporučuji nenechat to dojít až k soudu, protože o vzniklé náklady řízení se pak s dlužníkem budete dělit napůl, prakticky vzato by totiž k soudnímu řízení nemuselo dojít, pokud byste zaplatil dříve.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »