Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den,ručila jsem bývalému švagrovi ,ten ale úvěr neplatí.banka již vše předala jiné instituci k vyřízení.Se švagrem se nelze řádně domluvit,ale mam od něj podepsaný papír na případné strhávání přímo zaměstnavatelem na učet daného úvěru.je možné toto provést a jestli ano,jakou formou žádost pro zaměstnavatele sepsat?jsem již zoufalá,vleče se to dlouho bez naděje na domluvu.moc děkuji za odpověd petrželová
dobrý den,
mám dvaroky koupené auto,které je samozřejmě psané na mne.Nyní po rozchodu s přítelem mi začal vyhrožovat,že auto musím na něj převést nebo mu dát sto tisíc.Jinak ho rozbije a mne zničí atd.Nemá peníze a má dluhy(hrál automaty).Vzal si nějaké půjčky a teď říká, že bude tvrdit že jedna byla na moje auto.A já ji mám platit.Mohu se někak bránit.
Dobrý den,
jestliže je auto psané na Vás a navíc jste jej hradila pouze vy, nemá nárok na nic. Jestliže vám bude vyhrožovat, podejte na něho trestní oznámení.
ON ALE BUDE TVDIT ŽE AUTO SPLÁCÍ A JAK DOJ¨KÁŽU,ŽE SI VZAL PŮJČKU NA NĚCO JINÉHO.
A KDE BYCH MĚLA PŘÍPADNĚ TRESTNÍ OZNÁMENÍ PODAT A CO BY SE DĚLO PAK?
Dobrý den,
spíše se ptejte, jak on prokáže, že si půjčku vzal právě na toto auto.
Trestní oznámení můžete podat na kterémkoli oddělení PČR či na státním zastupitelství a to buď ústně do protokolu, nebo jej můžete zaslat písemně.
Policie by ho pak vyslechla k Vámi tvrzeným skutečnostem o vyhrožování a je pak spíše otázka, zda by mu něco prokázali a řízení nazastavili, či vůbec zahájili trestní stíhání jeho osoby.
dobry den, rad bych vas pozadal o radu, dostal jsem se do situace kdy jsem zjistil ze dluznik neplati uver ktery si vzal a ja jsem jako rucitel, neverim ze to bude platit a dostavam se tim padem do velmi slozite situace, je mi jasne pokud se uver nezaplati prijde exekuce blokovani uctu a jine neprijemnosti, ale nevim co dal delat jestli sehnat danou castku a zaplatit ale nevim jak dal abych dostal penize zpet nebo to nechat dojit az k soudu a tim padem se dostat do kolotoce soudu exekuci a velkejch problemu, predem dekuju za kazdou radu
Dobrý den,
jako ručitel jste vůči věřiteli zavázán stějně jako dlužník. Máte však právo po dlužníkovi požadovat úhradu částek, jež za něho v rámci tohoto vztahu zaplatíte věřiteli. Doporučuji nenechat to dojít až k soudu, protože o vzniklé náklady řízení se pak s dlužníkem budete dělit napůl, prakticky vzato by totiž k soudnímu řízení nemuselo dojít, pokud byste zaplatil dříve.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com