dotaz ohleně pracovní doby - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nerovnoměrně rozvržená pracovní doba

Dana Pokorná, 14.05.2008 12:25:28

Dobrý den,vím, že ZP nařizuje maximálně 12-ti hodinovou směnu,ale můj problém je, že 1 - 2x týdně vyjde směna na 14 hodin. Příklad:
Po: 14 - 22
Út: 18 - 24
St: 00 - 08
Čt: 14 - 22
Pá: 07 - 15
Děkuji za odpověď. Nechtěla bych se dostat do problému se ZP. Pokorná Dana

Re: nerovnoměrně rozvržená pracovní doba

Dana Pokorná, 14.05.2008 13:06:53

Dobrý den, jedná se mi o směnu z úterý na středu,kdy pracovník nastupuje v 18,00 hod. a končí ve středu v 8,00 hod.. To je ta 14-ti hodinová směna, o kterou mi jde.
děkuji Pokorná Dana

Re: nerovnoměrně rozvržená pracovní doba

Mgr. Oldřich Topka, 19.05.2008 15:01:44

Dobrý den, podle §84a ZP by délka směny neměla přesáhnout 12 hodin. Navíc je nutno stanovit dobu tak, aby nepřetržitá doba odpočinku činila alespoň 12 hodin mezi směnami. Tuto dobu lze za určitých okolností zkrátit na 8 hodin, ale následující volno musí být prodlouženo o chybějící hodiny (viz §90 ZP).

dotaz ohleně pracovní doby

standa klásek, 07.05.2008 21:57:41

Dobrý den, mám následující dotaz : Pracuji ve čtyřsměnném provoze. V předepsaném rozpisu pracovní doby mají dvě směny pro letošní rok určený počet směn 261 dní a dvě směny 262 dní. Přijde mi to nespravedlivé a protizákoné, protože mzdové ohodnocení zůstává stejné pro všechny (měsíční mzda). Mají směny s předpisem 262 nárok na den volna navíc? Děkuji za odpověď. S.K.

Re: dotaz ohleně pracovní doby

Mgr. Oldřich Topka, 12.05.2008 12:34:31

Dobrý den, na to, jak dospěla firma ke stanovení počtu směn, se musíte informovat na personálním oddělení. Neznám interní předpisy Vašeho zaměstnavatele.

Re: dotaz ohleně pracovní doby

standa klásek, 15.05.2008 09:11:24

Dobrý den, děkuji za odpověď, ale moc jsem se toho nedozvěděl... Měl jsem za to, že počet směn je celostátně stanoven nějakým předpisem, bývá to v různých pracovních kalendářích. Ale rozhodně si myslím, že jedna směna nemůže mít o jeden pracovní den více, než směna druhá. SK

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »