Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
má pronajímatel právo na vlastní klíče od bytu, který mám v užívání dle smlouvy o pronájmu?
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Dobrý den,
jsem majitelem nemovitosti s nájemními byty. V současné době je na objektu komín ve špatném stavu.
Kominictví mi sdělilo, že se komín musí vyvložkovat. Do komínu je napojen pouze jeden nájemník (ost. mají el.přímotopy). Bylo mi navrženo, že se komín vyvložkuje k napojenému bytu a zároveň se zde vybuduje vybírací branka. Nájemník mě nechce pustit do bytu a nechce, aby se zde vybudovala zmíněná branka. Prosím, dle čeho se můžu dožadovat vstupu do bytu a následně vybudování branky?
Dobrý den,
nájemník je povinen Vám umožnit vstup do bytu k provedení těchto úprav. Jestliže to neumožní, odpovídá za škodu, která Vám tímto jeho jednáním vznikne. Jako pronajímatel Vám musí po předchozí písemné výzvě umožnit vstup do bytu za účelem kontroly, zda předmět nájmu užívá v souhladu se zákonem a nájemní smlouvou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com