Vstup do bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vstup pronajímatele do bytu

Martin Volf, 23.05.2008 08:35:36

Dobrý den,

má pronajímatel právo na vlastní klíče od bytu, který mám v užívání dle smlouvy o pronájmu?

Děkuji za odpověď

S pozdravem

Vstup do bytu

Michal , 07.05.2008 12:46:36

Dobrý den,
jsem majitelem nemovitosti s nájemními byty. V současné době je na objektu komín ve špatném stavu.
Kominictví mi sdělilo, že se komín musí vyvložkovat. Do komínu je napojen pouze jeden nájemník (ost. mají el.přímotopy). Bylo mi navrženo, že se komín vyvložkuje k napojenému bytu a zároveň se zde vybuduje vybírací branka. Nájemník mě nechce pustit do bytu a nechce, aby se zde vybudovala zmíněná branka. Prosím, dle čeho se můžu dožadovat vstupu do bytu a následně vybudování branky?

Re: Vstup do bytu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 09.05.2008 16:32:28

Dobrý den,
nájemník je povinen Vám umožnit vstup do bytu k provedení těchto úprav. Jestliže to neumožní, odpovídá za škodu, která Vám tímto jeho jednáním vznikne. Jako pronajímatel Vám musí po předchozí písemné výzvě umožnit vstup do bytu za účelem kontroly, zda předmět nájmu užívá v souhladu se zákonem a nájemní smlouvou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »