Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
mám při rozvodu nějaké právo na vkladní knížku nebo účet,který si manželka během manželství založila na své jméno a ukládala tam své peníze?a co v případě,že by ten účet těsně před rozvodem zrušila?jak mohu zjistit ,jaké případné další vkladní knížky má?..
Dobrý den,
jestliže si na knížku neukládala peníze získané výlučně dědictvím nebo darem, náleží Vám stejně jako z jiných věcí polovina těchto peněz. Existenci jiných vkl. knížek sám nezjistíte - takové informace Vám nikdo nepodá. Jestliže budete vědět o tom, že knížku před rozvodem zrušila a peníze vybrala, určitě to můžete uvádět soudu v řízení o vypořádání SJM.
děkuji za odp. znamená to tedy,že pokud o těch knížkách nevím,tak nemohu uplatnit nárok na uložené peníze?.jinak řečeno,nemohu manželku nutit k přiznání o tom, kolik a jaké má vkladní knížky a s jakou částkou.?jak u soudu dokážu,že knížku měla,když ji třeba půl roku před rozvodem převede na svou matku a já se nikde jinde o jejím vlastnictví té knížky nedozvím.stačí pouhé tvrzení,že jsem tu knížku někdy u manželky viděl aniž znám její číslo a velikost částky?banka asi nic nezdělí?..děkuji menon
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com