vkladní knížka - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vkladní knížka

menon men, 07.05.2008 10:46:24

mám při rozvodu nějaké právo na vkladní knížku nebo účet,který si manželka během manželství založila na své jméno a ukládala tam své peníze?a co v případě,že by ten účet těsně před rozvodem zrušila?jak mohu zjistit ,jaké případné další vkladní knížky má?..

Re: vkladní knížka

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.05.2008 16:21:10

Dobrý den,
jestliže si na knížku neukládala peníze získané výlučně dědictvím nebo darem, náleží Vám stejně jako z jiných věcí polovina těchto peněz. Existenci jiných vkl. knížek sám nezjistíte - takové informace Vám nikdo nepodá. Jestliže budete vědět o tom, že knížku před rozvodem zrušila a peníze vybrala, určitě to můžete uvádět soudu v řízení o vypořádání SJM.

Re: vkladní knížka

menon men, 14.05.2008 11:20:21

děkuji za odp. znamená to tedy,že pokud o těch knížkách nevím,tak nemohu uplatnit nárok na uložené peníze?.jinak řečeno,nemohu manželku nutit k přiznání o tom, kolik a jaké má vkladní knížky a s jakou částkou.?jak u soudu dokážu,že knížku měla,když ji třeba půl roku před rozvodem převede na svou matku a já se nikde jinde o jejím vlastnictví té knížky nedozvím.stačí pouhé tvrzení,že jsem tu knížku někdy u manželky viděl aniž znám její číslo a velikost částky?banka asi nic nezdělí?..děkuji menon

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »