Chyba s leasingem - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Chyba s leasingem

Martin Šturm, 07.05.2008 09:24:59

Dobrý den,
prosím o radu, jak postupovat. Kdysi jsem udělal chybu a pro kamaráda podepsal leasingouvou smlouvu na auto s tím, že leasing bude platit. Tak se ale nestalo a zástupce leasingové smlouvy auto zabavil. Myslel jsem, že tím to celé končí, ale nyní na mě leasingová společnost vyžaduje rozdíl ceny k uhrazení. Jedná se o rozdíl, který vznikl prodejem vozu a jeho původní cenou ve výši cca 300000,- Kč. Vozidlo jsem nikdy nevyužíval, proto necítím odpovědnost za jeho placení. Žádám tedy o nějakou radu, jak se celé záležitosti "zbavit" s co nejmenším finančním zatížením.
Mnohokrát děkuji za jakoukoliv radu.

Re: Chyba s leasingem

Mgr. Oldřich Topka, 07.05.2008 16:20:55

Dobrý den, společnost se obrátila na toho, kdo uzavřel smlouvu. A to jste Vy. To, jaké ujednání jste měl s nějakou třetí osobou leasingovku nezajímá. Nájemcem jste byl Vy a pohledávky jdou za Vámi. Vy by jste jedině mohl škodu vymáhat po známém, ale bez soudu se to téměř jistě neobejde. V bezplatné poradně tohle nevyřešíte. Jde o vysokou částku a bylo by rozumné s celou věcí zajít za advokátem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »