úprava výpovědi ze strany zaměstnavatele - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

úprava výpovědi ze strany zaměstnavatele

Karel Machar, 06.05.2008 23:23:08

Dobrý den, mám dotaz ohledně ukončení PP výpovědí s 2 měsíční výp.dobou.Tuto výpověď jsem podal 2.5.,začíná běžet tedy 1.6.,končí 31.7.,nechal si potvrdit převzetí výpovědi na personálním oddělení,kopii si uchoval.Poté zaměstnavatel zjevně nepotěšen a zaskočen mým úkonem začal histericky reagovat,že ukončíme PP dohodou a ať si jdu sednout na pracovní úřad třeba za týden.Naznačoval,že vymyslí něco jako porušení kázně,neplnění povinností a pod.Má na toto vůbec právo?Má vůbec nějaké páky takto mě odsunout někam pryč?Má právo vymýšlet po termínu odevzdání výpovědi z mé strany nějaké mnou nesplnitelné úkoly (aby mě na něčem dostal)?Jak se mám tomu bránit?Dopisem na nejvyšší vedení firmy?Má tedy výpověď s 2 měs.výp.lhůtou (mnou řádně podanou)jakousi nadřazenost nad jakoukoli zamýšlenou výpovědí "dohodou", v této chvíli existující pouze v hlavě zaměstnavatele? Děkuji za odpověď.

Re: úprava výpovědi ze strany zaměstnavatele

Mgr. Oldřich Topka, 12.05.2008 11:08:04

Dobrý den, co si dotyčná osoba vymyslí nelze předem odhadnout. Vaše výpověď platí a pokud se nedohodnete na jejím stažení a uzavření dohody o rozvázání PP, pak s tím nic nenadělá. Může se pouze skutečně pokusit o okamžité zrušení PP z důvodu zvlášť hrubého porušení pracovních povinností, ale to není tak snadné. Proti takovému zrušení by jste se musel hájit u soudu, aby určil neplatnost takového právního úkonu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »