co vše k rozvodu - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

co vše k rozvodu

Karel Pohoda, 06.05.2008 17:06:24

Dobrý den, Potřeboval bych vědět, co vše potřebuji k rychlému rozvodu. S manželkou jsme se dohodli na sumě, kterou jí vyplatím a tu pak ona použije na koupi bytu. Zůstane jí také osobní automobil.Rovněž si s sebou vezme část vybavení domu. Mě zůstane rodinný dům zatížený hypotékou a motocykl. Rovněž jsme se dohodli na střídavé péči o jedno nezletilé dítě. Starší, plnoletý syn ( student ) bude bydlet u mě. Důležitá je pro nás volnost styku dětí s oběma rodiči.
Doslechl jsem se, že postačí pouze smlouva s notářským ověřením podpisů. Je to pravda ? Pokud ano, co vše musí obsahovat ? Pokud ne, co vše musím učinit pro rychlý rozvod bez zbytečných soudních jednání. Na rozvodu jsme se dohodli bez větších emocí a oba s ním souhlasíme. Rádi bychom celá jednání absolvovali v co největším klidu. Děkuji.

Re: co vše k rozvodu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.05.2008 16:26:47

Dobrý den,
předně, v případě nezletilého dítěte je zapotřebí soudem schválená dohoda rodičů o péči o dítě. Pak jen Vámi uváděná dohoda o majetkovém vypořádání s úředně ověřenými podpisy a to vše přiložíte k návrhu na rozvod.

Re: co vše k rozvodu

Karel Pohoda, 14.05.2008 16:43:26

Dobrý den paní Magistro,
velice Vám děkuji za odpověď. Jestli tomu dobře rozumím, musíme nejdříve k soudu s dohodou o péči o dítě a tam ji soud schválí. Pak teprve může dojít k rozvodovému řízení ?
Děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »