Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, Potřeboval bych vědět, co vše potřebuji k rychlému rozvodu. S manželkou jsme se dohodli na sumě, kterou jí vyplatím a tu pak ona použije na koupi bytu. Zůstane jí také osobní automobil.Rovněž si s sebou vezme část vybavení domu. Mě zůstane rodinný dům zatížený hypotékou a motocykl. Rovněž jsme se dohodli na střídavé péči o jedno nezletilé dítě. Starší, plnoletý syn ( student ) bude bydlet u mě. Důležitá je pro nás volnost styku dětí s oběma rodiči.
Doslechl jsem se, že postačí pouze smlouva s notářským ověřením podpisů. Je to pravda ? Pokud ano, co vše musí obsahovat ? Pokud ne, co vše musím učinit pro rychlý rozvod bez zbytečných soudních jednání. Na rozvodu jsme se dohodli bez větších emocí a oba s ním souhlasíme. Rádi bychom celá jednání absolvovali v co největším klidu. Děkuji.
Dobrý den,
předně, v případě nezletilého dítěte je zapotřebí soudem schválená dohoda rodičů o péči o dítě. Pak jen Vámi uváděná dohoda o majetkovém vypořádání s úředně ověřenými podpisy a to vše přiložíte k návrhu na rozvod.
Dobrý den paní Magistro,
velice Vám děkuji za odpověď. Jestli tomu dobře rozumím, musíme nejdříve k soudu s dohodou o péči o dítě a tam ji soud schválí. Pak teprve může dojít k rozvodovému řízení ?
Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com