převod družstevního bytu po rozvodu manželů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

převod družstevního bytu po rozvodu manželů

Anna Lippová, 05.05.2008 11:08:26

Dobrý den.Jedná se o dohodu bývalých manželů společných členů družstva.Co vše by měla tato dohoda obsahovat tak, aby pří převedení členství na bývalého manžela mi byla vyplacena polovina tržní hodnoty bytu, mám obavy, že když převedu členství na něho i když pak bude nasledovat žaloba o výplatu měho nároku na část hodnoty bytu, bez způsobu uvedení vypořádání v dohodě o přev. členství, bývalý manžel mi nemusí nic vyplatit.Dohoda že by bývalý manžel převedl členství na mne a já ho vyplatila, není z důvodu jeho zásadního nesouhlasu možná. Proběhlo i soudní řízení, které bylo pozastaveno s tím, že musíme nejdříve na bytovém družstvu převest členství na jednoho z nás, i když soud může tuto věc nařídit, ale stejně tento úkon musíme provést osobně na bytovém družstvu.Mám
obavu, protože se jedná už od dobu více 5 let po rozvodu, bývalý manžel se nechce jakým koliv způsobem vypořádát, že bude dělat vše pro to, aby tak bylo.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »