Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Pracuji u podniku 6 let a při nástupu jsem dostala pracovní obuv.Děrované boty s páskem kolem nohy.Po letech se boty rozpadly a podnik chce pořídit nové úplně uzavřené,které v našem provozu nejsou nutné.Než podnik pořídí nové boty nařídil nám jakoukoliv uzavřenou botu /které neproplatí/,třeba botasku.Spousty žen naříkají,ale bojí se.Vedoucí střediska prostě nařídil pod pohrůžkou sankce .Když se nepodřídim,má právo mě strhnout peníze a kde mohu zjistit na jakou obuv mámé nárok.Uzavřená určitě není nutná.Děkuji
Dobrý den, dodržování bezpečnosti práce kontrolují inspektoráty práce. Z dotazu navíc nevyplývá, jestli se jedná o provoz, pro který právní předpisy stanoví povinnost zaměstnavatele opatřovat zaměstnancům obuv. Takže na inspektorátu můžete věc konzultovat. Ovšem jestli najde nějaké řešení pro Váš problém s uzavřenou obuví nemohu předem určit.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mám nárok na pracovní obuv. Pracuji jako prodavačka ve sportu. Dělám jedenácti hodinové směny, při kterých jsem stále na nohou. Zároveň bych se chtěla zeptat na stravenky. Při podpisu pracovní smlouvy mi bylo oznámeno, že na stravenky mám nárok, až po jednom odpracovaném roce.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, na stravenky není právní nárok. Záleží na zaměstnavateli jestli je svým zaměstnancům poskytuje a za jakých podmínek, což vyplývá z jeho vnitřních předpisů. Pokud jde o obuv u prodavaček není to práce, která by byla zařazena v katalogu prací, u nichž je zaměstnavatel povinen něco takového zajišťovat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com