Kvalifikační dohoda - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kvalifikační dohoda

Wassim Aoun, 02.05.2008 12:49:25

pracuji ve firme ktera nas skolila mesic po nastupu do prace. Firma uvedla v pracovni smlouve ze v pripade ze zamestnanec opusti firmu pred uplynutim 12 mesicu od nastupu do prace, zamestnanec je povinen zaplatit cast tohoto skoleni. Ta castka se odviji od poctu mesicu stravenych v praci. ve smlouve nebyl uveden, ani typ ani datum ani cena tohoto skoleni. podal sem vypoved z prace tento mesic a po vypovedni lhute, pocet mesicu stravenych v praci je jedenact mesicu. firma po mne zada zaplaceni casti tohoto skoleni, na zaklade nejakeho dokumentu s titulem "Coast of training", ktery mi dala po podani vypovedi a samozrejme 9 mesicu po ukonceni skoleni, v nemz uvedly nejake propocti tohoto skoleni a castku kterou musim zaplatit, tento dokument neni podepsan ani z jejich strany, ani z me strany, neni podporen zadnymi fakturami. podle zakonika prace §234, jsem zjistil ze firma nema narok zadat jakou koliv sumu bez Kvalifikacní dohody. mohl bych vas pozadat o podrobnejsi informace? dekuju

Re: Kvalifikační dohoda

Mgr. Oldřich Topka, 02.05.2008 13:17:48

Dobrý den, Vy jste ale kvalifikační doložku podepsal přímo v pracovní smlouvě, nemůžete tedy tvrdit, že žádná dohoda neexistuje. Záleží však na tom, jestli obsahuje veškeré nutné náležitosti podle §234 ZP (nebo §143 starého ZP č.65/1965 Sb., platného do 31.12.2006, záleží, kdy jste smlouvu uzavřel). Pokud ne, byla by neplatná. Uvádíte, že neobsahuje žádné konkrétní částky, to by byl důvod neplatnosti. Předložte smlouvu k posouzení právníkovi.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »