Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, jsem zákazníkem firmy e.on a nedávno jsem zjistil, že téměř 3 roky nám špatně měří elektroměr. Měřil příliš malý odběr, na možnou poruchu elektroměru jsem E.ON sám upozornil, tento byl následně vyměněn a nyní po mně E.ON požaduje doplatit celou spotřebu za 3 roky zpátky (dopočítána je z kontrolního odečtu). Toto jednání mi přijde neetické, neboť elektroměr je zařízení společnosti E.ON, na němž by pravidelně měla provádět kontroly (což se buď nedělo, nebo byly tyto kontroly špatné, vzhledem k tomu, že závada nebyla po tak dlouhou dobu odhalena). Chtěl bych se proto zeptat, zda mám nějaký nárok na slevu či odpuštění části doúčtování - vzhledem k tomu, že E.ON porušil obchodní podmínky ve smlouvě jsem předpokládal, že automaticky bude celou žáležitost řešit jinak, že více vyjde vstříc zákazníkovi, což se však nestalo. Předem děkuji za radu.
Dobrý den, není možné, aby na Vás přenášel odpovědnost za vadu zařízení, které je v jejich péči a za jehož vady neodpovídáte. Vy jste v dobré víře platil služby tak, jak Vám byly vyúčtovány.
Děkuji za odpověď. E.ON stále trvá na zaplacení všech chybně vyúčtovaných faktur, přesto, že v Obchodních podmínkách je určena jejich povinnost pravidelně kontrolovat měřící zařízení - ohání se dalším bodem stejných Obchodních podmínek, kde je uvedeno: "Vzniknou-li chyby nebo omyly při fakturaci elektřiny nesprávným měřením, odečtem, použitím nesprávné konstanty či sazby, početní chybou apod., mají odběratel i dodavatel nárok na vyrovnání nesprávně fakturovaných částek." Jak se proti tomu můžeme bránit? Dle mého názoru byly ze strany E.ONu porušeny Obchodní podmínky a nesprávné měření vzniklo až kvůli tomuto porušení povinnosti kontrolovat měřící zařízení. Dva roky po sobě prostě vyfakturovaly špatnou částku a až třetí rok jsem na možnou chybu sám upozornil. Trvají však na svém a já nevím, na co bych se měl při jednání s nimi odvolat. Předem moc děkuji za radu.
Dobrý den, jestliže komunikace s nimi nikam nevede, je třeba zvážit, jestli by jste k vedení jednání s nimi a popřípadě i v soudním sporu neměl zplnomocnit právníka. Takhle věc vyžaduje důkladnou přípravu, detailní revizi obchodních podmínek a smluv, což překračuje rámec zdejšího rámcového poradenství. Buď by dovedl jednání ke smíru anebo by věc skončila u soudu. Žalobu by mohla podat firma, stejně jako Vy.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com