Dohoda o rezervaci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o rezervaci

Petr Kolařík, 30.04.2008 17:00:14

Dobrý den, mám problém.

Ve zkratce, chtěli jsme koupit dům a složili jsme rezervační poplatek. Jenže s realitkou máme problémy (jeden ze spolumajitelů umřel a makléř od té doby stále v něčem lže) a tak bychom chtěli peníze za rezervaci zpět.

Jde mi o to že jsem zjistil, že na smlouvě je datum podpisu 16.4.2008 a datum do kterého se realitka zavázala
poskytnout příležitost s prodávajícím smlouvu kupní, nebo smlouvu o smlouvě budoucí je 15.7.2007, čili nesmyslné (o rok se spletly). po uplynutí data by následovalo vrácení peněz, jenže datum vypršelo v podstatě u podpisu.

Je slouva platná? Můžu požadovat vrácení peněz na základě toho že smlouva má nesmyslné datum?
Podotýkám, že máme s realitkou problémy a peníze bychom raději měli u sebe. A podepsali bez zálohy raději rovnou smlouvu o smlouvě budoucí.

Děkuji předem za jakýkoliv názor.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »