lze se bránit rozvodu a dělení majetku? - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zapsání nemovitosti po rozvodu

jan, 26.10.2011 17:20:50

Rozvedl jsem se v r. 2004 za doby trvání manželství jsme postavili RD kde v katastru nemovitostí jsem zapsaný já. (pozemek dar mých rodičů)
V rozvodovém vypořádání jsme se dohodli že 1/3 manželka a 2/3 já. Ve lhůtě 3let jsme neudělali zápis do katastru. Nyní se manželka domáhá
zápisu ale 1/2 ona a 1/2 já. Po zapsání 1/2 na manželku ona daruje 1/6 našemu synovi a ten poté daruje 1/6 mě. Zapíše to takto katastr
a jaká je lhůta mezi jednotlivými zápisy? Tím to bychom naplnily zápis o dělení při rozvodu.Nebo víte o jiném způsobu? Děkujiea7hh

Re: zapsání nemovitosti po rozvodu

právní vrba, 27.10.2011 14:30:49

Problém vám vznikne hned na začátku, protože v katastru je dům i pozemek napsáno na Vás a přitom budete chtít aby s tím katastr "zacházel" jako by to bylo v SJM (a nebylo ve lhůtě 3 let od zániku manželství vypořádáno). Než začnete plánovat postupy a sepisovat smlouvy, zajděte na katastr a zjistěte co byste měli dělat, aby to bylo akceptovatelné katastrem...

Dělené majetku

Markéta zouharová, 05.01.2009 18:11:07

Dobrý den.Manžel před vstupem do manželství zdědil byt 1+1.V době manželství jsme ho prodaly a koupily větší 2+1.Ted se rozvádíme a manžel chce z mé poloviny majetku odečíst jeho jednopokojoví byt.Napíši vám co vlastníme a napište prosím váš názro.
Byt 2+1-1400000Kč
Konto 300000Kč
Liška 150000Kč
3 Garáže 450000Kč.
Manžel mě navrhuje že mě dá částku 1050000Kč.Má právo aby se mu vrátilůa jako by cena původního zděděného bytu 1+1.Děkuji

Dělené majetku

Markéta zouharová, 05.01.2009 18:10:42

Dobrý den.Manžel před vstupem do manželství zdědil byt 1+1.V době manželství jsme ho prodaly a koupily větší 2+1.Ted se rozvádíme a manžel chce z mé poloviny majetku odečíst jeho jednopokojoví byt.Napíši vám co vlastníme a napište prosím váš názro.
Byt 2+1-1400000Kč
Konto 300000Kč
Liška 150000Kč
3 Garáže 450000Kč.
Manžel mě navrhuje že mě dá částku 1050000Kč.Má právo aby se mu vrátilůa jako by cena původního zděděného bytu 1+1.Děkuji

Majetek v SJM

EAFW, 06.01.2009 15:12:45

Dobry den, manzel si nasel jinou zenu, odstehoval se k ni a pred nedavnem nas rozvedli. Ceka nas nyni vyporadani majetku. Navrhla jsem vsechen majetek napsat na deti, on s tim nesouhlasi a chce penize. Vim, ze jeden z nas musi do 3 let do rozvodu podat zalobu a pak budeme tyto veci resit soudni cestou. Jak dlouho ten soud muze trvat? Mam na mysli situaci, kdy ani jeden z nas nebude chtit ustopit ze svych pozadavku, muze nas soud k dohode prinutit?

Dekuji EAFW

Dělení majetku po rozvodu!

Vladimír Valeš, 23.12.2008 09:35:23

Dobrý den.
18.1.09 mě vyprší lhůta (3 roky)na rozdělení společného majetku.Má bývala manželka mě neustále vyhrožuje,že mě z bytu po tomto datu VYSTĚHUJE!Byt jsme společně koupili do os.vlastnictví za dobu manželství.Její 1/2 ji nikterak neupírám a svůj omyl jsem přiznal.(byt byl původně můj,než se bývalá manželka přistěhovala).Co se stane,když majetek k uvedenému datu nebude rozdělen.Já osobně nemám prostředky,abych mohl bývalé manželce vyplatit její polovinu.PS:bývalá manželka nepravidelně platí nájem a energie vůbec!!Jde se nějakou cestou bránit? Děkuji za odpověď.V.V

Re: Dělení majetku po rozvodu!

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 23.12.2008 10:28:18

Dobrý den,
nic tak závažného se nestane - nyní máte byt v SJM, po uplynutí té 3 leté lhůty nastane ze zákona fikce, že máte byt v podílovém spoluvlastnictví, každý 1/2. To znamená, že každý z Vás už bude moci nakládat s tím svým podílem samostatně (v rámci zákona). Vystěhovat Vás z bytu nemůže.

Re: Dělení majetku po rozvodu!

Vladimír Valeš, 12.01.2009 07:09:46

Dobrý den.Předem děkuji za odpověď.Bylo by možno upřesnit pojem"dle zákona"Zajímal by mě jaké kroky může má bývalá manželka podniknout a jaká by nastala situace,kdyby má bývalá manželka měla peníze na mé vyplacení.Předem děkuji V.V

nepřebírání doporučených zásilek od soudu

zuzana onderkova, 17.07.2008 12:47:10

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat.Můj přítel je 1rok rozvedený.
Jeho bývala manželka podala ke své právničce návrch na vypořádaná majetku.Můj přítel to podepsal,ale nakonec jeho bývala manželka ne.
přítel to dal vypořádáni k soudu,ale jeho bývala žena si doporučené dopisy vůbec nevybírá.Proto se chci zeptat jak dlouho si tyto dopisy nemusí vybírat.vůbec na ně nereaguje,nechává se zapírat,že není doma. jak máme dál postupovat.Mockrát děkuji za odpověd.

Re: nepřebírání doporučených zásilek od soudu

Mgr. Oldřich Topka, 25.07.2008 13:10:22

Dobrý den, soud má vlastní postupy, jak doručovat. Nastává zde fikce doručení, kdy po 10 dnech uložení na poště se písemnost považuje za doručenou, i když si ji adresát nevyzvedl (pokud se tedy v místě skutečně zdržuje).

co vše zahrnout do dělení majetku

Ludmila Nováková, 17.07.2008 11:25:28

Dobrý den,mám s manželem před rozvodem a ohledně majetku se chceme domluvit,ale měla bych drobný dotaz.Jedná se převážně o vybavení bytu.Jak postupovat při dělení věcí,které jsme pořídili ještě před svatbou,když jsem zařizovali byt?Jednalo se o montáž kuchyňské linky a koupě ledničky.Platili jsme to tehdy nějak napoloviny.Předem děkuji za odpověď a ráda se na Vás obrátím s dalším dotazem.L.Nováková

Re: co vše zahrnout do dělení majetku

Mgr. Oldřich Topka, 25.07.2008 13:03:44

Dobrý den, co jste každý dali před svatbou, nespadá do SJM, ale je to jen mezi Vámi a při rozvodu tohle roli hrát nebude. Jestli jste schopní se na tom dohodnout, uděláte nejlépe, když si věci rozdělíte podle toho, jak jste na ně kdo přispěl. I s ohledem na to, jak to bude s bydlením po rozvodu. Pokud bude jeden z bytu odcházet, tak si celkem snadno může vzít ledničku, horší by však bylo, kdyby si měl "odnést" celou linku. Anebo si věci může nechat jen jeden z Vás a tomu druhému poskytnout určitou kompenzaci.

lze se bránit rozvodu a dělení majetku?

Ma08, 30.04.2008 15:00:32

Dobrý den. Prosím poradte mi. Manžel odešel a asi bude žádat o rozvod a majetkové vyrovnání.Postavili jsme společně dům a máme každý polovinu majetku. Nesouhlasím s rozvodem ani dělením majetku. Může mě manžel donutit právní cestou nemovitost prodat? A jak se mohu eventuelně bránit? Děkuji.

Re: lze se bránit rozvodu a dělení majetku?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 30.04.2008 15:55:24

Dobrý den,
to chcete manžela nutit násilím, aby se nerozváděl?
Soud Vás i tak s největší pravděpodobností rozvede i bez Vašeho souhlasu. Pak může manžel podat návrh na vypořádání SJM a majetek bude rozdělen.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »