výpověď z pracovního poměru §52odst.c - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď z pracovního poměru §52odst.c

Hamplová Libuše, 30.04.2008 10:37:25

Dobrý den, děkuji mockrát za Vaší odpověď. Měla bych ještě jeden dotaz. Zaměstnavatel dal výpověď čtyřem zaměstnancům §52odst.c (jim končí výpovědní lhůta dnes 30.4.08) a mě končí 31.5.08. Pracovaly jsme na stejném pracovišti.Dnes jsem se dozvěděla, že přijmul dnes 30.4.08 nové tři brigádnice, s tím, že je na pracovišti málo lidí a hodně práce. Proto jsem se Vás chtěla zeptat, když propustil celkem pět zaměstnanců podle §52odst.c (nadbytečnost), jestli může přijmout na stejnou práci nové brigádnice. Děkuji předem za Vaší odpověď a ochotu. Ještě jednou mockrát děkuji. Hamplová Libuše

Re: výpověď z pracovního poměru §52odst.c

Mgr. Oldřich Topka, 30.04.2008 11:12:41

Dobrý den, jestli na tu samou práci najal nové zaměstnance, pak není náležitě odůvodněna výpověď pro nadbytečnost. Tak o tom rozhodují i soudy. Kontaktujte Oblastní inspektorát práce a podejte podnět na porušování ZP.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »