Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Prosím o Vaši radu jak dále postupovat. Objednal jsem zboží u našeho dodavatele, a obdržel písemnou informaci o termínu dodání. Na základě tohoto termínu jsem uzavřel smlouvu s odběratelem na dodávku tohoto zboží za určitou cenu. Náš dodavatel ale zboží nedodal a nyní se hájí problémy ve výrobě. Pokud budu toto zboží kupovat u jiného dodavatele prodělám z důvodu navýšení cen. Mohu tento prodělek vymáhat po původním dodavateli z důvodu nedodržení dodacího termínu? Děkuji
Dobry den mam nakupni platebni kartu u ktere je splatnost splatek 14. V mesici,ale slozenka mi chodi pravidelne pozde.Tento mesic mi neprisla vubec.Pri poruseni splatnosti mi pocitaji urok kolem stovky a 150,- za odeslani upominky,chci se zeptat jak se muzu branit.Dekuji.
Vzhledem ke skutečnosti, že věřitel nemá povinnost upomínat dlužníka, se můžete bránit jedině tak, že budete platit převodem z účtu a nečekat na složenku.
Dobrý den,
prosím o radu nebo informaci. Mám objednaná nová plastová okna i s montážními pracemi. Ve smlouvě mám uveden 34. týden jako týden dodání a montáže s tím, že montáž v tomto týdnu musí být započata a nesmí přesáhnout dva dny. Bohužel je již konec 35. týdne a mimo dvou telefonátů minulý týden, že se nestíhá výroba, se nic neděje.
Ve smlouvě však neni zmínka o penálích. Je nějaká částka dána obecně zákonem? Popř. jak mám postupovat v jednání s firmou. Odstoupit od smlouvy nechci. Cena celého díla je se vším ca. 40 000,- Děkuji
Dobrý den, sankce mají být sjednány ve smlouvě. Pokud nejsou, máte smůlu. Zákon sice upravuje úroky a poplatky z prodlení, ale to se týká situace, kde někdo dluží peněžitou částku. Za dosud nevykonanou službu si něco takového nenaúčtujete. Pokud nechcete odstoupit, musíte prostě počkat až dílo provedou.
DOBRÝ DEN MUŽE MENŠINOVÝ SPOLUMAJITEL NASTĚHOVAT DCERU S MANŽELEM BEZ SOUHLASU VĚTŠINY?A JEŠTĚ JEDNA OTÁZKA MUŽE UDĚLAT PLAST.OKNA DO SVÉ ČÁSTI OPĚT BEZ SOUHLASU VĚTŠINY DĚKUJI
Dobrý den, jde o rozhodnutí o hospodaření se společnou věcí, ke kterému by měl být vyjádřen souhlas většiny spoluvlastníků. A to jak při určení nájemce a uzavření nájemní smlouvy, tak i při stavebních úpravách.
Dobrý den,prosím o pomoc,
potřebuji poradit,alespon ve stručnosti.
Měla jsem pujčku na auto-u ccb leasing
splátka 4751kč-měsíčně a to po dobu 4 let,
splátky jsem neplatila pravidelně,ale vždy jsem zaplatila jak jsem mohla,byla mi stanovena pokuta 150kč,při nezaplacení dvou 2měsícu 1000kč-3měsíc,jsem vše dorovnala -i splátky i pokuty-
Poslední splátka je příští měsíc a to 4751kč-žádný další dluh již nemám-všechny pokuty jsem taktéž zaplatila.
Dnes jsem volala na ccb leasing-zda mi příští měsíc pošlou velký technický prukaz.-kde mi paní řekla,že ano,ale s tím mi příjde složenka na zaplacení uroku z prodlení,a to ve výši skoro 13000kč-za to ,že jsem platila pozdě,i když v den ukončení-nebudu mít již žádný dluh+jsem zaplatila snad 10000kč na pokutách.
Proto bych se chtěla zeptat zda to musím zaplatit,zda je to tedy normální-u žádné jiné banky ,atd-jsem se s tím nesetkala-poradíte mi prosím? Rýdlová
Radši si zaplatím právníka,pokud nebudu jim už nic platit,dostali jednou tolik a pořád mají málo-nikdy jsi už on kikoho nic nepujčím.
Nadávají na ty co si berou a splácí jak splácí,ale sami vnucují smlouvy za nevýhodných podmínek.
U CCB,kterou nedoporučuji a v žádném případě-nejde v stříc-pokud byla splátka opožděná za povinné ručení o několik dní,tak si napočítavali dny na uroky,
pokud jsem jim poslala peníze,zrovna byla splátka na auto,tak si to samozřejmně strhli ze splátky na auto,mě nic nenapsali-jen ,asi po měsíci volali,že to tak udělali,aby jim tedy narustali další dny-na jejich slavné uroky-
pak jsi pěkně poslali,at jim zaplatím pokutu,kterou mi zaučtovali i do splátky na auto,pokud bych zaplatila o 1000kč mín na pokutu,tak by mi za tu pokutu stejně strhli,a chybělo by to na auto,a tím další dny na jejich slavné uroky.
Koloběh všeho....
Čtěte prosím smlouvy-a nechte si všechno vysvětlit,hlavně podmínky při neuhrazení včasných plateb.Nebo vás oberou
DOBRÝ DEN.DĚLALI NÁM PLASTOVÁ OKNA VE SMLOUVĚ BYL DANÝ TERMÍN NEJPOZDĚJI DO 20.3.2008.PŘIELI 26.-27.3.08 A OKNA STEJNĚ NEDODĚLALI.PAK SE NIKDO NEOZVAL AŽ 19.4 A TO JEŠTĚ PO MÉ NĚKOLIKÁTÉ URGENCI,OKNA OPĚT NEDODĚLALI.PO DALŠÍCH MÝCH TELEFONÁTECH SLIBOVALI A DOČKALA JSEM SE 26.5.KDY OKNA USPĚŠNĚ DODĚLALI.DLUŽILA JSEM JIM 2000KČ,KTERÉ JSEM NEDOPLATILA.HNED DRUHÝ DEN PŘIŠLO REKOMANDO,KDE PROTI MĚ CHTĚJÍ ZAHÁJIT SOUDNÍ ŘÍZENÍ.VE SMLOUVĚ JE NAPSÁNO,ŽE ZHOTOVITEL JE POVINEN PŘEDAT ZAKÁZKU VE LHUTĚ URČENÉ A TO 20.3.08.JEŠTĚ JE VE SMLOUVĚ,ŽE SE ŘÍDÍ ČESKÝM PRÁVNÍM ŘÁDEM,ZEJMÉNA USTANOVENÍMI OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU.JAKÁ PRÁVA MÁM JÁ A CO MÁM UDĚLAT?PROSÍM PORADTE.PŘEDEM DĚKUJI
Dobrý den, jestliže práce nestihly v termínu mohla jste od smlouvy odstoupit. To jste však neučinila a nechala jste je práce dokončit, čímž jste v podstatě souhlasila s prodloužením lhůty pro předání díla. Pro konkrétní posouzení celé věci by byla nutná revize smlouvy, což zde pro Vás neučiníme. Smlouva sice byla uzavřena podle obchodního zákoníku (to bývá častý "trik"), ač jste běžný spotřebitel. Pokud však taková smlouva zhoršuje Vaše postavení pak se vztahy posuzují podle občanského zákoníku. Nevím, jestli Vám částka 2.000,- stojí za to, aby jste věc řešila s advokátem.
Dobrý den!
Firma, se kterou mám uzavřenu smlouvu o dílo nedodržela termín, uvedený ve smlouvě. Mohu po ní požadovat finanční odškodnění (popř. v jaké výši), i když toto není ve smlouvě ošetřeno?
Předem děkuji za odpověď!
Dobrý den,
jestliže nemáte sjednánu smluvní pokutu, tak žádnou takovou sankci požadovat nemůžete. Je však možné požadovat náhradu škody v případě, že Vám tímto jednáním vznikla.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com