Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,prosím o radu...Před 8 lety jsem se rozvedla,děti byly svěřeny do mé péče.Otec o ně nejeví zájem a nyní si vzpomněl, že potřebuje jejich rodné listy, údajně kvůli alimentům.Odmítla jsem mu je dát, protože se bojím zneužití.Dětem je 18,20 a 25,stále studují.Otec dříve uzavíral různé půjčky bez mého vědomí, nesplácí je a hrozí mu zařazení do registru dlužníků.Já pracuji jako učitelka MŠ, žiju stále sama a všechny potřeby dětí hradím rovněž sama.Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je správné, když mu nedám rodné listy ani jejich kopie.Jestli tím něco neporušuji.Kdo by po exmanželovi mohl tyto doklady požadovat a k čemu? V podstatě nemůže uplatňovat úlevu na dani,nemůže ani jako podnikatel na finančním úřadě požadovat bonusy na děti, do OP si je již jako plnoleté také nemůže nechat zapsat a cestovní pasy mají...To jsou jediné možnosti,které mě napadají v souvislosti s dokladování rodných listů.
Předem děkuji za radu
Zuzana Ježková
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com