Výpověď dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď dohodou

Eva Vrzalová, 29.04.2008 15:13:08

Dobrý den, mám dotaz, minulý týden jsem se zaměstnavatelem dohodla na rozvázání prac.poměru dohodou,následující den jsem chtěla přinést výpověď písemně, zaměstnavatel však po kolegovi z vedlejšího pracoviště(které ani není naší součástí vzkázal), že si bere dovolenou na 7dní(dnes to prodloužil na další týden-opět mě informoval někdo jiný).Když jsem zaměstnavateli volala, oznámil mi, že mě pustí až najde náhradu.Tím mě uvedl do bezvýchodné situace, protože mám přislíbenou jinou práci.Také si nemohu vybrat ani dovolenou na kterou mám nárok, protože mi ji zaměstnavatel nechce dát, pokud sám není na pracovišti, ale ve smlouvě toto není uvedeno / vloni jsem chtěla dovolenou okolo vánoc a tu mi také nedovolil vzít). Chtěla bych vědět, zda-li mohu odejít, pokud byla výpověď doručena a zaměstnavatel na to nijak nereaguje a jestli je zaměstnavatel povinen dát mi dovolenou, když o ní žádám. Děkuji moc za odpověď.

Re: Výpověď dohodou

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.04.2008 17:14:39

Dobrý den,
tak mluvíte o výpovědi nebo o dohodě? To jsou dvě zcela odlišné věci. Oboje musí být učiněno písemně a rozdílem je to, že výpověď je jednostranná a běží 2měsíční výpovědní lhůta. Dohoda o skončení PP je smlouva uzavřená mezi oběma stranami. Musí to však být vždy písemně. O čerpání dovolené rozhoduje zaměstnavatel a pokud ji neumožní, musí Vám ji proplatit.

Re: Výpověď dohodou

Eva Vrzalová, 29.04.2008 19:24:01

Děkuji Vám za odpoved.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »