Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,chtela jsem se zaptat zda mam narok na podporu v nezamestnanosti pokud jsem rok a pul pracovala v Nizozemi.Dekuji
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se mi bude počítat podpora při rekvalifikaci. Jsem absolvent, ale 3 měsíce jsem dělala brigádu(DPČ) a chtěli po mě vědět, jak dlouho jsem platila důchodové pojištění, aby mi to mohli vypočítat. Myslela jsem si, že dostanu 3266Kč jako normální absolvent, ale prý se mi to bude počítat jinak a možná to bude méně.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda mám nárok na podporu v nezaměstnanosti? Jsem od letošního března vedena na úřadu práce, předtím jsem byla od května(loňského roku) do nynějšího března v pracovní neschopnosti,po jejím zkončení jsem na ÚP.Necelý rok před prac. neschopností jsem pracovala asi 7 měsíců a v roce 2007 jsem ještě studovala, chtěla bych se zeptat co všechno z toho co jsem vypsala se počítá do nároku na podporu v nezaměstnanosti a zda se do tšch tří let z kterých se počítá podpora, patří-li tam i mé studium? Děkuji Turková
Dobrý den,pocházim ze Slovenska. V ČR pracujem od roku 2001 bez přerušení. Mám nárok na podporu v nezaměstnanosti i když tady nemám trvalý pobyt?
Děkuji.
Dobrý den, měl bych takový dotaz.
Syn byl Vyřazen z ....Postup byl tento. Dne 6.11.2008 měl projednat doporučené zaměstnání (vzdáleno 30 km od místa bydliště). Tuto povinnost nesplnil a v tento den, 6.11.2009, se s nevyplňenou doporučenkou dostavil na ÚP, kde toto oznámil, s tím, že tuto práci nechce vykonávat a že si sám našel zaměstnání (od 7.11.2009 v místě bydliště a doloženo Dohodou o pracovní činnosti). Po tomto mu bylo Oznámeno zahájení správního řízení z moci úřední a sepsán Protokol o ústním jednání (zahájeno v 12:30 a ukončeno v 12:41). Dne 14.11.2009 obdržel Rozhodnutí ÚP o vyřazení z ... Syn proti tomuto rozhodnutí nepodal odvolání. Nechci polemizovat o dikci zákona 435/2004 Sb., zda mařil součinnost s ÚP, ikdyž, teoreticky, mohl doporučenku projednat v odpoledních hodinách.
Je postup úředníka ÚP standartní, když si syn sám najde zaměstnání (bez pomoci ÚP a přesto je Vyřazen z ...Je ještě možnost bránit se proti tomuto, myslím, nelogickému rozhodnutí? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,pracovala jsem 10 let,pak jsem byla v uvidenci na Úřadu práce,kde mě v říjnu 2008 vyřadili z důvodu nedostavení se ve stanoveném termínu do boxu.V prosinci 2008 jsem nastoupila do práce,ale v lednu 2009 mě propustili ve zkušební době (hosp.krize).Prosím o radu,zda se můžu opět zaevidovat na Úřadu práce a zda mám nárok na podporu v nezaměstnanosti?Děkuji.
Dobrý den, při tomto důvodu sankčního vyřazení z evidence ÚP se můžete znovu evidovat teprve po uplynutí 6 měsíců od vyřazení. Pokud po nástupu na ÚP splníte podmínky pro podporu, pak Vám bude přiznána.
Dobrý den, prosím o radu.Od července 2008 jsem na úřadu práce.Je mi 58 let.V posledních 3 letech jsem nebyl veden na úřadu práce.Chtěl bych se zaptat, když neyčerpám celých těch 11 měsíců podpory tj do 7/09 a půjdu v 5/09 do zaměstnání.Jak je to v případě, že bych byl třeba za 2měsíce opět propuštěn.Nárok na podporu budu mít zase těch 11 měsíců ?
Moc děkuji a přeji hezký den.Domanský
Dobrý den, uchazeč o zaměstnání, kterému v posledních 3 letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání neuplynula celá podpůrčí doba a po uplynutí části podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu v délce alespoň 3 měsíců, má nárok na podporu v nezaměstnanosti po celou podpůrčí dobu. Jestliže získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce kratší než 3 měsíce, má uchazeč o zaměstnání nárok na podporu v nezaměstnanosti po zbývající část podpůrčí doby.
Na to byste se měl ovšem informovat především u Vašeho referenta, který Vás má na starosti na úřadu práce.
Dobrý den, v červnu 2008 jsem vykonala státní závěrečnou zkoušku. Do zaměstnání nastoupím až 20.srpna. Jak je to s placením sociálního a zdravotního pojištění za měsíc srpen v mém případě? Mám se registrovat na ÚP? Děkuji I.Nová
Dobrý den, u sociálního pojištění platí, že se po dobu "posledních" prázdnin platit nemusí. Z hlediska důchodového pojištění jde o tzv. náhradní dobu, která se počítá jako odpracovaná doba. U zdravotního pojištění je to však jiné. To platí stát ještě za měsíc, který následuje po měsíci, kdy byla složena závěrečná zkouška. Pak si ho (již bývalý) student musí platit sám (1.080,-Kč/měsíčně), pokud ho za něj neodvádí zaměstnavatel nebo není registrován na ÚP (tam ho hradí stát).
Dobrý den,měl bych k tomuto pro mě zajímavému tématu které se mě rovněž týká ,nějaké dotazy které z uvedeného článku nelze posoudit,mám dosud odpracovaných 10 měsíců během 3 let čili mě ze zákona chybí 2 měsíce,pokud by se mě nepodařilo do této doby /což je 7.2009/sehnat zaměstnání tak o získání podpory přijdu to je jasné ale např. v mediich se uvádí že uchazeč musí během 3 let odvádět soc. pojisštění po dobu 12 měsíců což je přece jen trochu něco jiného,znamená to tedy že v mém případě pokud si doplatím ony zbývající 2 měsíce na sociálním pojištění budu tuto podmínku mít splněnou a mít možnost žádat o podporu ?Ještě by mě zajímalo ze které doby se vypočítává průměr měsíčního čistého výdělku,pracoval jsem totiž dosud u dvou zaměstnavatelů a nyní pokud se zadaří najít práci pro zbýv. 2 měsíce to bude třetí,znamená to že bude výpočet prováděn pouze z těchto dvou posledních měsíců ???Děkuji za odpověd,Wrobel J.
Dobry den, jsem student 6.rocniku VS, a pracuji kontinuelne vice nez 2,5 roku na HPP (ze zacatku half-time, posledni rok full-time). V unoru jsem podal vypoved, abych mel kveten cerven vice casu na skolu, protoze to tempo skola-prace jsem uz nezvladal. Zajimalo by me, jestli mam narok na podporu v nezamestnanosti, ze statusu studenta. Domnivam se, ze ne, ale nikde jsem nenasel 100% odduvodneni. Na HPP odvadim vsechny dane tak jako ostatni(ne-studenti), z laickeho hlediska nevidim duvod, proc nedostat podporu.
Dekuji za odpoved
S pozdravem
Michal
Dobrý den, podle §25/1-s zákona o zaměstnanosti (435/2004 Sb.) nemůže být uchazečem o zaměstnání fyzická osoba (a tudíž čerpat podporu), která je fyzickou osobou soustavně se připravující na budoucí povolání (tedy studentem). Kdyby to bylo možné, byly úřady práce plné studentů žádajících o podporu. To, že odvádíte stejné odvody státu s tím nesouvisí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com