Bezohledný podnikatel v sousedství - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Bezohledný podnikatel v sousedství

Marek Roček, 01.08.2007 13:43:02

Dobrý den,
rád bych Vás poprosil o radu jak postupovat v případě, že můj soused chová dobytek a chlévskou mrvou a kyselým hnojem smrdí půl vesnice.
Bydlím v obci Staré Město u Frýdku Místku, kde jsem před časem kouipil rodinný dům.
Bohužel mým sousedem přes ulici je statkář, který chová přes 15 kusů dobytka a ostatní domácí zvířata. Nelibým zápachem či přímo smradem mi zamoří dům tak pětkrát denně, především tedy v noci.V teplých dnech si připadám jako bych si ustlal na hnoji. Bez přehánění mne u jednoho oběda natáhlo ke zvracení. Dnes jsme již trochu přišli na to které okna lze otvírat a které ne. Přesto mi nepřipadne normální, že mne někdo svou živností může takto otravovat život. Jedná se o každodení a vlastně i noční problém. Nechci nikomu přidělavat problémy, ale připadá mi to přinejmenším bezohledné. Dá se prosím tedy postupovat nějakou oficiální cestou vedoucí k vyřešení tohoto problému. Nebo považuje tuto situaci náš zákon jako jistý přestupek či omezení ostatních sousedů.
Mockrát děkuji za Vaši pomoc.
Pěkný den

Marek Roček

Re: Bezohledný podnikatel v sousedství

Nováková, 30.10.2007 13:03:45

Zkuste se odvolat na zápachovou vyhlášku. Je však nutno sehnat více než 20 podpisů. Celé odevzdejte obci k přešetření

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »