Zrušení HPP - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odstupné

Jiří Hrozek, 05.05.2008 18:56:14

Dobrý den.
Vedení naší společnosti oznámilo ukončení provozu naší pobočky k 31.7. a rozvázání pracovního poměru se všemi zaměstnanci. Chtěl bych se zeptat jestli dostanu výpověd i když jsem na nemocenské a ještě cca 4 měsíce budu.Mám nárok na odstupné i v tomto případě???
Děkuji.

Re: Odstupné

Mgr. Oldřich Topka, 06.05.2008 15:31:30

Dobrý den, ruší-li se část zaměstnavatele nevztahuje se na zaměstnance v pracovní neschopnosti ochranná doba a výpověď dostat může. Nárok na odstupné při tomto důvodu skončení PP vzniká.

Zrušení HPP

Jiří Hrozek, 27.04.2008 17:49:06

Dobrý den.
Vedení naší společnosti oznámilo ukončení provozu naší pobočky k 31.7. a rozvázání pracovního poměru se všemi zaměstnanci. Chtěl bych se zeptat jestli dostanu výpověd i když jsem na nemocenské a ještě cca 4 měsíce budu.
Děkuji.

Re: Zrušení HPP

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 09:10:46

Dobrý den, v případě rušení zaměstnavatele je stanovena výjimka ze zákazu výpovědí v ochranné době, takže výpověď dostanete, i když jste v pracovní neschopnosti (§54 ZP).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »