Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Mám problém s dědickým podílem.Po otci nám zůstal byt který jsme ještě za života otce koupili.Bohužel otec zemřel a setra se přihlásila o dědictví.Řekli jsme o.k má na to nárok.Zaplatit ale polovinu bytu nechtěla,až potom co jsme si museli vzít právníka.
Teď byt blokuje.Prodat ho nechce-pronajímat taky ne,mě svoji polovinu neprodá a ani ona nemá prý zatím zájem o mojí.Chce ho prý pak pro svého syna.Mě teď nezbývá než platit.Chci dát k soudu návrh na rozd.podílového vlastnictví s tím že sestru vyplatím.
Potřebuji ale vědět kdo mi řekne předem kolik asi bude stát ten podíl?Je odhad a soudní odhad.Cena by měla být jako cena obvyklá ale jak jí zjistím abych byl připravený finančně než půjdu k soudu?Měli jsme odhad před dědictvím od sokromého odhadce ale ten může být jiný?
Najděte si soudního znalce, který Vám udělá posudek; z jím určené ceny pak dle velikosti podílu sestry vypočtete kolik jí nabídnete a písemně jí nabídněte zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví s uvedením částky a lhůty její úhrady. Nevyjde-li to, tak soudu podáte návrh na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví; v něm navrhnete, aby RD připadl Vám s tím, že sestru vyplatíte konkrétní částkou z posudku soudního znalce. Do fin. vypořádání můžete zahrnout vše, co jste za RD platil sám, na co Vám sestra nepřispěla dle velikosti svého podílu.
Dobrý den,SBD Havířov pozvalo mého syna 3.3.2008 k podepsání zástavního práva na byt v osobním vlastnictví který jsem mu přenechal po smrti manželky a který v dobré vůli že zástavní právo bude platit do doby než splatí svůj podíl na dluhu který vznikl po opravě domu a který činí 40 000kč toto podepsal.Ke svému zděšení pak zjistil že právníci družstva mu podstrčili k podepsání zástavní smlouvu pro Českou spořitelnu která je nevypověditelná a platí až do roku 2032 a je na částku 322442kč.Domnívám se že smlouva do které družstvo vmanipulovalo mého důvěřivého syna odporuje dobrým mravům jelikož si jeho majetkem a zástavou kryje dlouhodobě i jiné poledávky než je podíl mého syna na dluhu za opravy a který by mohl splatit v poměrně krátké době.Družstvo nemá morální právo ho uvrtat nezrušitelnou zástavní smlouvou až do roku 2032. Prosím zda je možno v této věci ještě něco podniknout ,můj syn má s této podlosti právníků bytového družstva Havířov psychické problémy a musi se léčit.Děkuji.
Dobrý den,
v této věci Vám mohu doporučit pouze jediné - navštivte advokáta a dejte mu smlouvu k nahlédnutí. Ten Vám pak poradí, co lze v této situaci dělat. Bez přečtení smlouvy Vám neřeknu vůbec nic.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com