Brigáda v zahraničí - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Brigáda v zahraničí

Jitka Kořínková, 21.02.2009 11:17:26

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat jestli bych mohla na brigádu do zahraničí , když mi bude v červnu 15 let a budu mít dokončenou docházku ZŠ?

Děkuji předem za odpověď Kořínková

Re: Brigáda v zahraničí

Karel Dlouhý, 21.02.2009 20:48:03

Do 18 let za Vás zodpovídají rodiče, čili musí to být s jejich souhlasem. Dále záleží na zákonech příslušné země, od kolika let tam můžete uzavírat pracovní smlouvy.

Jitka Kořínková, 23.02.2009 19:46:20

A když se to týká Velké Británie?

Děkuju Kořínková

Karel Dlouhý, 23.02.2009 20:59:05

Informaci o právu Velké Británie na tomto webu nemůžete očekávat.

Brigáda v zahraničí

Adam Lang, 25.04.2008 11:56:08

Dobrý den,
měl bych takový dotaz ohledně brigády v zahraničí, kterou jsem vykonával během letních prázdnin. Byl jsem zaměstnán přes zahraniční pracovní agenturu, která za mě odváděla řádně daň a platila vše co se má.
Zajímalo by mě jestli musím uvádět svůj výdělěk, v přiznání pro úřad sociální péče v žádosti o přídavky na dítě. Vše potřebné jsem zaplatil v zahraničí, takže by to nemělo být v rozporu se zákonem. Pokud měl někdo podobný problém rád bych, kdyby se se mnou podělil o své zkušenosti. Předem děkuji za odpověď

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 10:57:16

Dobrý den, §10 odst.1. písm.c) zákona č.117/1995 Sb., o statní sociální podpoře (který řeší přídavky na dítě), stanoví: Výdělečnou činností se rozumí činnost vykonávaná v zahraničí za účelem dosažení příjmu. Návaznost v odst.2.: Příjmy z výdělečné činnosti se pro účely tohoto zákona rozumí příjmy z činnosti uvedené v odstavci 1.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »