Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat - jsem studentka, dostávám od úřadu Příspěvky na bydlení, přičemž každé čtvrtletí dokládám Doklad o čtvrtletním příjmu, který je nulový. Tyto příspěvky však zdaleka nestačí na pokrytí domácnosti, a proto se chci zeptat, zda je možné najít si nějakou občasnou brigádu, aniž bych tyto příspěvky ztratila. Je to možné? Děkuji, Nikola
Dobrý den, mám dotaz ohledně smlouvy pro brigádníka. Jsem živnostnice v oboru fotografování a ráda bych přijala výpomoc-brigádníka na občasnou výpomoc. Bohužel nevím jak to udělat jakou smlouvu k tomu potřebuji sepsat a co a jak budu odvádět.Jak mám postupovat? Paní kterou bych ráda "zaměstnala" je zaměstnána na hlavní pracovní poměr - tiskárny.
Děkuji za odpověď
DObrý den, pak můžete zvolit dohodu o provedení práce nebo o pracovní činnosti. O obou těchto formách naleznete řadu informací v diskuzích pro oblast pracovního práva nebo v článcích: http://www.pravnik.cz/forum/topic-32.html
http://www.pravnik.cz/forum/topic-33.html
Prosím o radu. O letních prázdninách máme brigádníky na "Pracovní smlouvu pro sezonní pracovníky a pracovníky s nepravidelnou výpomocí". Chci se zeptat, zda můžeme smlouvu takto formulovat nebo musíme uzavírat "Smlouvu o pracovní činnosti"?
Brigádníky zaměstnáváme v obchodě jako prodavače a v restauraci jako pomocné kuchaře a číšníky.
Děkuji Skipalová
Dobrý den, název pracovní smlouvu není nutné nijak přesně formulovat. Je to prostě pracovní smlouva, která je uzavřena s ohledem na její charakter sezónní práce. Takže rozhodnutí, jestli přímo pracovní smlouvu nebo DPČ je pouze na zaměstnavateli. Rozdíl je zejména v tom, že pracovní smlouva poskytuje zaměstnancům širší rejstřík práv než DPČ, na které se některé části ZP nevztahují.
Dobrý den.Chtěl bych si najít brigádu,ale jsem evidován na Úřadu práce.Jestli je to možné,tak co bych měl splnit,aniž bych byl vyřazen z Úřadu práce.Je taková možnost?Předem Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, při evidenci na ÚP je možný výkon činnosti
a) na základě pracovního poměru, pokud je činnost vykonávána v rozsahu kratším než polovina stanovené týdenní pracovní doby a měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, pokud za období, na které byly sjednány, měsíční odměna nebo průměrná měsíční odměna nepřesáhne polovinu minimální mzdy (tj. 4.000,-Kč).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com