Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Se zaměstnavatelem jsem rozvázal pracovní poměr dohodou a to s 5-ti měs. odstupným. Zaměstnavatel měl zájem o vyplacení formou splátek, ale to jsem odmítl. Zaměstnavatel tak přesto postupuje. Já chci ovšem trvat na svém. Má smysl vedle klasických způsobů vymáhání (výzva přestavenstvu a DR, úřad práce a inspektorát práce-zda firma postupuje zákonně,žaloba na společnost) zkusit i fin. úřad a OSSZ (měli obdržet více peněz) nebo žalobu na členy představenstva, protože upřednostňují věřitele (ostatní zaměstnanci nebyli zkráceni na svých právech)? Případně jakým jiným způsobem do toho vtáhnout členy představenstva, příp. členy DR jako fyz. osoby a to s jejich osobním ručením?
Dobrý den, psát můžete kam chcete, ale žádný úřad za Vás dlužné nároky vymáhat nebude, mohou pouze eventuálně provést kontrolu a případně uložit sankci. Pokud neplní dobrovolně, pak se musíte zbytku dlužné částky domáhat u soudu.
Dobrý den ,
potřeboval bych vědět ,jaký postup mám obsolvovat pokud my zaměstnavatel ,který je v likvidaci navyplatí mzdu .Mám u něho platný prac. poměr na neurčito.Pracuji pro firmu s.r.o.Slyšel jsem že se můžu obrátit na ÚP ,který mi vyplatí nějakou mzdu.Zaměstnavatel podává hromadnou výpověď pro cca 400 zaměstnanců a vzniká nám nárok na dvouměsíční výpovědní lhůtu + 3 měsíce odstupné .Jaké mám šance dostat od něho mzdový nárok.
Dobrý den, ÚP může nastoupit v případě, že je zaměstnavatel v platební neschopnosti. To, že se firma ruší ještě neznamená, že je automaticky insolventní. Takže těžko budete věc řešit předem. Svých nároků se můžete domáhat až ve chvíli kdy nebudou splněny tak, jak by měly být. Potom je třeba věc řešit s likvidátorem (popř. insolvenčním správcem) zaměstnavatele. Jestli je podnik opravdu v platební neschopnosti, tak si potřebné informace o postupu zjistěte přímo na ÚP.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com