Dohoda o provedení práce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o provedení práce

Jiří Seidl, 23.04.2008 21:36:55

Dobrý den , potřeboval bych vědět jestli jsem povinen oznámit Svému hlavnímu zaměstnavateli ,že mám uzavřenou dohodu o provedení práce v rozsahu 50 hod. měsíčně u konkurenční firmy.Dohoda je uzavřená na jinou pracovní činnost než u hlavního zaměstnavatele.Můj hlavní zaměstnavatel to po mě požaduje písemnou formou a Já bych to udělal nerad.Předem děkuji

Re: Dohoda o provedení práce

Mgr. Oldřich Topka, 24.04.2008 08:18:18

Dobrý den, §304 ZP: "Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.". Jestliže tedy píšete o "konkurenční" firmě, pak by jste k tomu měl takový souhlas mít.

Re: Dohoda o provedení práce

Vladimir Klas, 14.05.2008 18:36:49

Dobrý den,uzavřel jsem dohodu o provedení práce na odpracovaných 150 hodin.Chtěl bych se zeptat jestli podle zákoníku práce těch 150 hodin je ročně nebo měsíčně?Z této dohody mi bude zaměstnavatel platit zdravotní a sociální pojištěni?Nebo si toto pojištění musím platit sám?Děkuji za odpověd.Klas

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »