Insolvenční řízení - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Insolvenční řízení

Petr Říha, 23.04.2008 14:07:01

Dobrý den,
poprosil bych o radu. Jsem jednatelem společnosti s r.o. a jsme dva společníci,každý s 50% podílem. Chceme podat insolvenční návrh a firmu dát do likvidace. Mohu si udělat živnostenské oprávnění a podnikat jako OSVČ. Případně který zákon a § mi to zakazuje. Děkuji za odpověď. Říha Petr.

Re: Insolvenční řízení

Mgr. Oldřich Topka, 24.04.2008 10:00:19

Dobrý den, insolvenční řízení má skutečně vliv na provozování živnosti. Konkrétně to řeší §8 živnostenského zákona (č.455/1991 Sb.). Posouzení splnění podmínek pro provozování živnosti posuzuje příslušný živnostenský úřad. Takže ho kontaktujte a zjistěte si, co budete k ŽL potřebovat.

Dotaz: Insolvenční řízení - uplatnění pohledávky

Iva Valová, 05.11.2008 22:45:28

Dobrý den,také se řadím mezi postižené zákazníky realitní kanceláře Arden reality.Dnes jsem na insolvenčním rejstříku zjistila, že většina postižených klientů již podala k soudu přihlášky pohledávek na Arden RealEstate LTD, IČ:27642011 zast.jednatelem p.Milanem Vaškem.Také bych ráda uplatnila pohledávku, která vznikla neplacením nájemného.Zjistila jsem však,že na nájem.smlouvě figuruje stejný člověk p.Milan Vašek – Reality Arden, IČ: 69582513, ale s jiným IČ. Mohu se také úspěšně přihlásit k pohledávce k příslušnému soudu,který vyhlásil insolv.řízení. Předem děkuji za vaši odpověď a držím palce ostatním postiženým.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »