výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Platnost výpovědi

Kateřina Nováková, 03.07.2008 09:33:34

Dobrý den, podala jsem v práci dne 3.3.2008 výpověď s dvou měsíční výpovědní lhůtou a ta už skončila, ale stále do zaměstnání chodím. Chtěla jsem se zeptat, zda je výpověď pořád platná a jestli můžu odejít den ze dne? Moc Vám děkuji za odpověď. Nováková

Re: Platnost výpovědi

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 15:54:08

Dobrý den, tak to je velmi kuriózní. Vy jste dala výpověď, protože jste u daného zaměstnavatele již nechtěla pracovat. A teď u něj pracujete, i když Váš PP skončil. Vy tedy pracujete, ale nemáte na to ani smlouvu. V tomto případě by jste tedy pokračovat neměla, ledaže uzavřete novou smlouvu. Pak ovšem byla celá Vaše akce s výpovědí naprosto zbytečná a beze smyslu.

Kateřina Nováková, 09.07.2008 11:55:06

Dobrý den, moc Vám děkuji za odpověď. Ale můj zaměstnavatel tvrdí, že pokud chci odejít musím podat znovu výpověď, protože tím, že jsem pokračovala v práci i po uplynutí výpovědní doby se má výpověď zrušila a smlouva je platná dál na dobu neurčitou. Má v tomhle tvrzení pravdu? Moc děkuji Nováková

Mgr. Oldřich Topka, 15.07.2008 15:34:41

Dobrý den, tím se žádná výpověď nezrušila. Výpovědní doba uplynula, PP skončil. To, co Vám tvrdí, platí jen v případě, že skončí pracovní poměr, který byl sjednán na dobu určitou. S ohledem na současnou právní úpravu je zcela nežádoucí, aby byla konána práce bez písemné pracovní smlouvy. Můžete také kontaktovat inspektorát práce. Zaměstnavatel totiž porušil zásadní povinnost uzavřít se zaměstnancem písemnou pracovní smlouvu a mohl by za to být pokutován.

Kateřina Nováková, 23.07.2008 12:13:47

Dobrý den, ale zaměstnavatel mi stále tvrdí, že pokud jsem pokračovala v práci i po uplynutí výpovědní doby tak jsem prý tímto činem výpověď stáhla. Takže jsem podala znovu výpověď s návrhem na dohodu. Výpověď podepsal s dvouměsíční výpovědní dobou, ale na dohodu o odchodu co nejdříve nechce přistoupit a vyhrožuje krácením mzdy, nevydáním zápočtového listu apod. Děkuji Nováková

krach

Martina Ročková, 30.06.2008 13:04:59

Dobrý den,můžete mi poradit jak nejlépe ukončit podnikání a jak to říci zaměstnancům.Nemám ani na odstupné.Jak nejlépe bez dalšího zadlužování.Jeké kroky podniknout.Můžu jim napsat 2měsníční výpověd´bez odstupného!

Re: krach

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 15:51:18

Dobrý den, v tom, jak sdělit zaměstnancům, že jste na tom finančně bídně a nemáte na splnění povinností, které Vám ukládá zákon, Vám nikdo neporadí. To si musíte vyřešit sama. Jinak ukončení podnikání ukončíte na příslušných úřadech. Obejdete tedy hlavně živnostenský úřad, finanční úřad, zdravotní pojišťovnu a OSSZ. Jako podnikatelka máte tyto věci znát.

výpověd

karel cizek, 28.04.2008 17:55:14

Dobrý den,mám dotaz.Dne 13.3.08 jsem podal výpověď dohodou ke dni 30.4.08 a jestliže nebude dohodou vyhověno,dávám výpověď z PP ke dni 31.5.08.Kdy budu moci ukončit pracovní poměr?děkuji za odpověď

Re: výpověd

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 08:55:51

Dobrý den, při výpovědi podané do konce května skončí PP uplynutím výpovědní doby, tedy 31. července. Pro úplnost: výpověď dohodou neexistuje, to je zcela nesmyslný výraz.

Výpověď z pracovního poměru

Miroslav Toločko, 28.04.2008 17:12:59

Dobrý den,

jsem částečně invalidní důchodce. Dostal jsem od zaměstnavatele výpověĎ dle § 52 písm. c) zákona č. 262/2006 Sb., občanský zákoník. Je při podání výpovědi zaměstnavatel povinen přihlížet ke skutečnosti, že jsem občan částečně invalidní? Jsou nějaké výjimky při ukončení pracovního poměru u občana ČID? Děkuji předem za Vaši odpověĎ.

Re: Výpověď z pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 09:00:02

Dobrý den, v tomto ohledu žádnou zvláštní ochranu nepožíváte. Jde o rozhodnutí z organizačních důvodů a je na vůli zaměstnavatele, kterých zaměstnanců se dotkne. Výpověď by jste mohl napadnout jen z důvodů jako každý jiný zaměstnanec.

rušení firmy

Nikola Dunajčíková, 27.04.2008 10:52:13

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli musí zaměstnavatel při RUŠENÍ FIRMY vyplatit zaměstnancům odstupné a jak je to s výpovědní lhůtou? Když zaměstnanec 2-měsíční výpovědní lhůtu nedostane má taky nárok na nějaké odškodné nebo náhradu? Děkuji

Re: rušení firmy

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 09:01:30

Dobrý den, příště si nejdříve projděte diskuze, tohle už řešeno bylo. Odstupné je 3-násobné a náhrada mzdy za výpovědní dobu zaměstnanci náleží také. Pokud není zaplacena, pak se musí podat žaloba.

výpověď

Věra Vondračková, 23.04.2008 11:43:26

Dobrý den,muž v r. 2006 přešel v rámci zrušení org. k náledovnické firmě.Nová smlouva,ale stejná funkce i pracovní náplň-řidič os. vozu.Potom ale přibírali další a teď vlastně plní funkci 1x,max.2x za měsíc.Jinak musí mýt auta.Navrhoval,aby mu dali výpověď,když pro něj nemají uplatnění jako řidiče.Nechtějí,protože podle KS a délce jeho zaměstnání(28 let) by mu museli dát odstupné ve výši 11platů.Chtějí,aby výpověď dal sám a podle toho se k němu chovají.Byl by možný nějaký způsob,kterým je přimět,aby mu výpověď s odstupným dali?Právník mu řekl,že podle náplně práce není jeho povinnost trvale tuto "náhradní" práci vykonávat,ale bojí se,že pak na něj uplatní třeba "hrubé porušení...",aby ho mohli vyhodit.Co by měl- nebo mohl-udělat?Předem děkuji za odpověď.Vondr.

Re: výpověď

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 16:39:42

Dobrý den, zaměstnavatel je skutečně povinen přidělovat zaměstnanci práci podle druhu práce, kterou má ve smlouvě. Řidič sice může provádět údržbu auta, ale jeho hlavní náplní je řízení. Pokud tedy zaměstnavatel nemá pro něj práci, pak je to překážka na jeho straně a musí věc řešit. K podání výpovědi ovšem nikoho nutit nemohou. Obrátit se může na Oblastní inspektorát práce, eventuálně věc řešit prostřednictvím advokáta.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »