Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda má soud danou nějakou lhůtu,do níž se musí uskutečnit první stání u rozvodového soudu.Čekala jsem na první stání 3 roky,k rozvodu byly tak závažné důvody(domácí násilí),že jsme byli rozvedeni během 20 minut.Žádost o rozvod jsem podávala,když bylo synovi 15 let,k soudu o svěření do péče po rozvodu jsme byli pozváni,když mu bylo 18 let(4/06)řízení proběhlo tak,že bylo konstatováno,že je plnoletý a řízení je bezpředmětné.První a jediné rozvodové stání ve 12/06!(Žádost podána 12/03).Tyto tři roky čekání na rozvod,kdy jsem jako stále vdaná nemohla řešit zásadní věci,mě nakonec dovedly do takového psychického stavu,že jsem musela být dlouhodobě hospitalizována na psychiatrii,nyní v částečném ID.Proto by mě zajímalo,zda si soud sám určuje,za jak dlouho bude řešit kterou žalobu,nebo zda je stanovena zákonem nějaká lhůta.
Dobrý den,
zákon bohužel žádnou lhůtu soudcům nestanoví. U některých soudů je to rychlé, někde pomalé. Na vašem místě bych se již po roce obrátila na předsedu soudu se stížností na dotyčného soudce.
Dobrý den, mám dotaz. Manželka v době trvání manželství neplatila nájemné, které se ve finále řešilo soudně. Hrozilo buď soudní vystěhování nebo zaplatit dlužnou částku. Podotýkám, že svou výplatu jsem celou dával rodině k dispozici a o tomto dluhu jsem neměl tušení. V současné době jsme rozvedeni, majetkově vypořádáni zatím nejsme. Nyní se začaly hrnout další nezaplacené pohedávky mé bývalé ženy. Dluh ohledně bytu jsem poté celý zaplatil sám, manžeka se ničím nepodílela na splácení.Můžu tento argument použít při majetko-soudním vyrovnání nebo toto zaniká po dvou letech promlčecí lhůty?
Děkuji P.M.
Dobrý den,
promlčecí lhůta má význam v tom smyslu, že po jejím uplynutí může dlužník vznést námitku promlčení. Není to však rozhodující proto, aby jste tento fakt nemohl uplatnit v tomto soudním řízení - zde se tato námitka nepoužije.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com