exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

PENÁLE

O, 14.01.2011 20:18:55

Dobrý den,zaplatila jsem řádně a včas exekuci včetně penále exekutorvi 25.5.2010, oprávněnému VZP exekutor tuto částku předal ale až 28.12.2010,muže mi VZP za toto období 5-12/2010 učtovat neoprávněně navyšující penále z již uhrazeného penále vydané exekučním příkazem, které jsem já ze své strany zaplatila?,popř. jakým způsobem mám VZP zažádat o prominutí penále,zda doložit výpis z učtu(dne uhrady),nebo že došlo k pochybení ze strany exekutora, děkuji za odpověd.
Ještě jeden dotaz:mohu zažádat o prominutí penále, které bylo nařízeno touto exekuci, tedy je již uhrazeno toho 25.5.2010

Re: PENÁLE

Milan Zeman, 15.01.2011 20:08:01

Po nařízení exekuce můžete splnit svůj dluh i úhradou exekutorovi. Jelikož penále se vyměřuje pouze za dobu prodlení, samozřejmě Vám jej za uvedené období nebudou moci vyměřit. Výpis z účtu je samozřejmě dobrým důkazem. O prominutí penále požádejte písemnou žádostí s uvedením skutkových okolností a důvodů pro které prominutí žádáte, včetně listinných důkazů tyto okolnosti prokazující.

Oddlužení a ručitel

martina , 07.07.2010 21:41:29

V r.2005 jsem ručila u překlenovacího uveru manželum každy dluží ještě okolo 100 tis.Zažádali si o odlužení
paní M.už ho má schválené pan M.je v ůpadku a mě neustále chodí dopisy od modre piramidy že neplatí nyny vyhrožují už i odstoupením od manželů pořád slyším po výplatě zaplatíme ale nic se neděje.Takže co s tím za odpověd Děkuji

Dvojí exekuční příkaz

Pavel Pates, 09.02.2010 13:43:23

Dobrý den,
mám dotaz, kvůli nezaplacení jedné pokuty byly na mě vydány dva (!)exekuční příkazy od jednoho exekutora. Vlastním více pozemků, jejich počet rozdělil na půl a na každou polovinu vydal zvlášť exekuční příkaz a samozřejmě chce tedy zaplatit 2x exekuční náklady, výdyje atd. Chci se zeptat, zdali je toto vůbec legální? Vymáhat jednu pokutu 2x a tím 2x větší zisk pro exekutora...

Re: Dvojí exekuční příkaz

Petra Janátová, 01.03.2010 15:43:28

Dobrý den, sice to není příliš morální, ale legální to je. Na tohoto exekutora si můžete stěžovat u Exekutorské komory.

exekutor po zaplacení exekucniho prikazu nekomunikuje

Vratik Hulovic, 02.02.2010 17:02:44

Dobrý den,

už jsem celkem bezradný. Před 2 lety mne byl na nemovitost vydan prikaz k exekuci (plomba na byt). Tu jsem ihned zaplatil a do dneska mne byt nebyl odblokovan. Exekutor se mnou nekomunikuje, existuje nejake dovolani aby exekutor dal prikaz soudu k odblokovani nemovitosti ? Predem moc dekuji za pomoc.

Re: exekutor po zaplacení exekucniho prikazu nekomunikuje

Petra Janátová, 03.02.2010 14:39:46

Dobrý den, pokud s Vámi exekutor nekomunikuje, můžete podat k soudu žalobu, kde uvedete rozhodné skutečnosti (že jste požadované plnění v plné výši uhradil), předložíte důkaz (např. výpis z účtu) a budete požadovat, aby soud exekutorovi uložil, že musí Váš majetek zbavit veškerých právních omezeních.

Re: exekutor po zaplacení exekucniho prikazu nekomunikuje

Vratik Hulovic, 19.02.2010 10:12:39

Dobrý den, díky za info, dnes jsem ještě zkusil podat stížnost u exekutorské komory v Brně (posílám tam všechny náležitosti).

exekuce na již zastavenou nemovitost u jiné banky

Vladimír Zvara, 27.02.2009 20:14:43

Dobrý den, potřeboval bych poradit. jsem ručitelem kolegovi na půjčku a částka nyní činí 400 000Kč. soudně mě již došel platební rozkaz zhruba na tuto částku. po domluvě s bankovním právníkem, který tento dluh po mě jako ručitely vymáhá jsem se dozvěděl ať se připravým na nejhorší, že pokud dluh nebude zaplacen, provedou domluvu s bankou u které mám hypotéku na byt a na můj byt podají exekuci.
Mohou mě zabavit třeba z KB můj byt, na který mám hypotéku u české spořitelny ktrou platím řádně a ta má i na katastru v mém listu vlastnictví zástavní právo????

děkuji za odpověď

Pomo v odlužení

Jan Kalina, 24.02.2009 09:37:51

Před delší doubou jsem se dostal do finanční kryze a tím pádem jsem se předlužil. Tak jsem na internetu našel firmu která pomáha s odlužením tím spusobem že ja jí platím finační částku kteou mohu platit a ona ji přerozděluje všem věřitelum.Ale muj dotaz je že jeden z věřitelu mi i potom co jim tímto spusobem platím sice jen minimální částku tak chce dluh vymáhat právní cestou.Tak se chci zeptat jestli se mohu nějakím spusobem bránit, aco mmohu očekávat.

úhrada za užívání

Ivan Kropáček, 22.02.2009 18:25:09

Dobrý den,
lze nespecifikované platby poukazované na účet oprávněného považovat za úhradu za užívání nemovitosti? A lze za úhradu za užívání nemovitosti považovat i platby, u nichž bylo uvedeno, že se jedná o nájemné a další platby spojené s užíváním nemovitosti, když už neexistoval nájemní vztah ani neexistovalo tzv. právo na bydlení, neboť původní nájemní smlouva byla podle soudního rozhodnutí uzavřena podle § 663 a násl. OZ?
Děkuji za odpověď.

Lhůta na zahájení exekuce

Zdeněk Novotný, 25.01.2009 20:24:14

Dobrý den,

můj dotaz se týká exekuce a termínů jejího zahájení.
Na základě vykonatelného rozhodčího nálezu jsem dne 30.10.2008 sepsal s exekutorským úřadem smlouvu o provádění exekuce. Dne 19.12.2008 obdržel můj exekutorský úřad usnesení o pověření k výkonu exekuce.
Do dnešního tj. 25.1.2009 jsem neobržel ani já a ani povinná toto usnesení, takže povinná může se svým majetkem libovolně nakládat (což se také děje). Sdělte mi prosím jak se proti "nečinnosti" exekutorského úřadu bránit, exekutorský úřad se mnou nekomunikuje a neodpovídá na mé dotazy a urgence. Jediné se mi odpovídá je, že je zavalen prací. Musí ale existovat lhůty nebo termíny, kterými se musí exekutor.úřad řídit. Sdělte mi prosím jakým zákonem nebo vyhláškou se musí exekutorský úřad řídit, abych se vůbec jako oprávněný domohl svého práva. Existuje také možnost podat stížnost na liknavý a pomalý postup exekutora a kam? Předem děkuji za Vaši právní radu. Děkuji Novotný

SJM

Kateřina Kühnová, 19.01.2009 15:38:53

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.Za doby podnikání mého manžela jsme se dostali do velkých dluhů, které budou pravděpodobně v nejbližší době vymáhány. Jde mi o byt, který jsem nabyla před manželstvím, tudíž nespadá do spol. jmění. Ale dluhy vznikly za manželství,tudíž jsou i mé?. Mohla bych o byt v exekuci přijít?Můžu ještě něco podniknout, aby se tak nestalo? Děkujipředem za odpověď.

exekuce

Lucie Mikulicová, 12.09.2008 20:19:25

Dobrý den,muže po mě někdo vymáhat uvěr plus náklady na základě směnky ,kterou jsem podepsal ,ale už jednou byla po mě vymáhána a zaplacena.podal jsem námitku k soudu,který mě poslal směnečný platební příkaz oduvodněním že již po mě byl dluh z uvěru plus náklady vymoženy exekutorem.Směnku jsem neviděl nikdy znehodnocenou.Kontaktoval jsem exekutora kterému jsem dluh plus jeho náklady zaplatil a asistentka v jeho kanceláři mi sdělila že nejsem sám v téhle situaci a že to budu muset zaplatit dvakrát.Dále se chci zepta když jsem jednou platil exekuci na které mi zustal dluh vuči exekutorovi 1450kč a opětovně po mě vymáhá novou exekucí částku 14000kč.

Re: exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 11:20:14

Dobrý den, pokud jde o vymáhání pohledávky, kterou jste již jednou zaplatil, pak by jste to měl u soudu prokázat. Jestli nevíte, jak se účinně hájit, musíte za advokátem.
To, že Vám exekutor něco dluží z jiné exekuce s tím nemá nic společného, to jste si po něm měl vymáhat.

exekuce

Anna Šváchová, 12.09.2008 14:58:13

Dobrý den. Moc vás prosím o radu. V dubnu tohoto roku jsem v obci mírně překročila rychlost. Dostala jsem složenku na zaplacení pokuty 1000 Kč. Akvšak jsem na to úplně zapoměla a teď mi přišlel exekuční příkaz na 13 000 Kč. Jako příloha je exekuční výzva, kterou jsem nikdy nedostala. Chci se zeptat, zda tato výzva musí být do vlastních rukou, a jestliže ano a já jsem v dobu, kdy mi měla přijít byla v zahraničí, je platná a nelze se odvolat proti rohodnutí? Jestliže by mi totiž přišla výzva, okamžitě bych částku zaplatila a nemusela být exekuce nařízena. Není proto možné, že by exekuční příkaz byl neplatný? Moc děkuji za odpověď, moc to pro mě znamená. S pozdravem Anna Šváchová

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 11:17:12

Dobrý den, exekuční výzva se vydává usnesením jako poslední úkon před exekucí. Doručuje se do vlastních rukou. Pokud existovaly závažné důvody, pro které si adresát nevyzvedl zásilku, lze požádat o prominutí lhůty. Záleží na správním orgánu, jak celou situaci vyhodnotí a připustí-li prominutí lhůty. Ovšem neplatnost exekučního příkazu to nezpůsobuje. Projednejte tedy celou věc s příslušným úřadem. Zastavit rozjetou exekuci však není snadné.

exekuce

Michaela Hofírková, 09.09.2008 09:29:10

Dobrý den. Mám dotaz. Zjistila jsem ve výpisu z katastru nemovitostí, že na majetek rozdělený v dědickém řízení na třetiny je nařízená exekuce. Co mohu dělat s tím, že je v exekuci zahrnut i můj podíl a exekuce se mě vůbec netýká a dluhy žádné nemám. Mohu se svojí třetinou volně disponovat? Děkuji za odpověď.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 09.09.2008 16:14:52

Dobrý den,
je třeba se proti tomuto bránit podáním žaloby na vyloučení této věci z exekuce příslušnému soudu, který exekuci nařídil.

Mgr. Ing. Radim Opletal, 17.01.2009 08:52:08

Podle formulace otázky není jasné, jestli nebyla exekuce nařízena vůči zůstaviteli a nyní nepokračuje vůči dědicům, tom případě je nutné exeuci uhradit celou. Taky je možný výklad, že se exekuce týká některé ze zbývajích třetin, v tom případě tazateli svědčí předkupní právo, ale jemu žádné povinnosti nebo nebezpečí z exekuce nehrozí.

Exekuce

Jitka Blažková, 02.09.2008 16:51:54

Dobrý den mám dotaz. Synovy byla nařízena exekuce peněžní častka (jistina) 5969 Kč +26% úroků 11 169.70 Kč (ke dni 20.12.2004)+náklady oprávněného 3150 Kč K4+náklady exekuce 4165 Kč. Peněžní částka (jistina) byla zaplacena 16.12.2004.Zajímá mě zda po zaplacení 5969Kč běží úroky dál.Měla jsem dojem,že po zaplacení nejstarší částky a vlastně jistiny,což bylo 5969Kč se úroky již nepočítají. Pokud ano ,jak exekutor vypočítá ten to úrok,když neví kdy byla nebo kdy bude peněžní částka zaplacena. Dnes je již vše doplaceno,ale po zaslání dokladování všech plateb jsem zjistila,že úrok je o částku 4786Kč višší. Proto jsem kontaktovala exekutora,ale ten mi odepsal,že neví, zda tato částka byla použita na umoření úroků a nebo na jistinu. Děkuji za odpověď

Re: Exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 10:56:01

Dobrý den, tohle je ale skutečně o tom, jak a jestli vůbec se s exekutorem domluvíte. Pokud je zaplacena jistina, tak zůstávají nezaplacené úroky, které ale již nenarůstají. "Úroky z úroků" náš právní řád neřeší, podle judikatury není možné je vymáhat. Ale na co a jak byly zaplacené peníze započteny nemohu vědět.

Hrozící exekuce

Sylvie Stopová, 02.09.2008 11:36:56

Dobrý den.Mám bratra,je ženatý,vlastní rod.dům je zatížen hypotékou.Nyní těžce onemocněl,není schopen splácet,není schopen se sám o sebe starat.Jeho žena ho odmítá a bydlí u své matky.Snaží se dům prodat,umořit dluh,což se však nedaří.Hrozí mu exekuce.Když si bratra vezmu k sobě a zřídí si u mne trvalé bydliště,hrozí nějaké sankce,príp.exekuce i na můj majetek?Děkuji S.

Re: Hrozící exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 02.09.2008 11:42:20

Dobrý den,
nehrozí Vám ani sankce ani exekuce, protože povinným je pouze Váš bratr. Mohl by být však problém v tom, že by exekutor předpokládal, že věci v bytě jsou bratra a měl by tendenci je zabavit. Pak byste se musela u soudu bránit a prokazovat svoje vlastnictví.

Povolené odlužení

Petr Svoboda, 26.08.2008 12:55:18

Dobrý den, mému otci bylo soudem povoleno oddlužení a platí řádně stanovené splátky. Mezi nahlášenými dluhy byla i pohledávka za půjčku, kterou si otec bral u jedné z bank. Na tuto pohledávku byla nařízena exekuce a byly před oddlužení prováděny srážky z důchodu a zablokováno bankovní konto. To samé exekutor provedl s důchodem a kontem mé matky. Domnívali jsme se, že povolením oddlužení přestane exekuce platit. U otce tomu tak je, ale u matky ne, stále jí strhává část důchodu a blokuje konto. Je tento postup v pořádku? Nebo by exekuce měla skončit i matce, když otec přiznal celou částku a řádně platí? Děkuji Svoboda.

Dobrý den mám na Vás dotaz

monika koutkova, 18.06.2008 12:47:06

v roce 2005 mi byla nařízena exekuce na důchod,tato částka je mi strhávána každý měsic(60kč).Dluh je 3491,90 + 2,5%úrok,+ náklady zastoupení 2856,-,+odměna exekutora 3570+19%dph.Celkem dluh činil 10.100,- dle usnesení z roku 2005.Včera jsem měla telefonát s exekutorem a chtěla jsem tuto částku doplatit včetně úroku z jistiny 2,5% k dnešnímu dni a kmému překvapení mi oznámili,že cílová částka je 15.070.-.Je možné že se úročí i odměna exekutora a ostatní náklady?Tato částka nesohlasí s mými výpočty.Děkuji za odpověď a pěkný den

Re: Dobrý den mám na Vás dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 30.06.2008 09:49:03

Dobrý den, úročit by se neměly, ale úrok z prodlení z jistiny Vám běží až do zaplacení. Spíše jde o to, jestli si exekutor neúčtuje ještě nějaké položky za svou činnost, např. hotové výdaje či jiné náklady. Jak dospěl k částce, kterou uvádíte, si musíte zjistit přímo u něj.

Re: Dobrý den mám na Vás dotaz

monika koutkova, 02.07.2008 19:23:21

děkuji moc za odpověď,přesně tak jsem postupovala,zaplatila k 06/2008 dluh včetně úroků a napsala jsem o vyúčtování exekutorovi.Ještě jednou děkuji

Opatření

Jimmy Bow, 16.06.2008 19:08:01

Dobrý den,

právě jsem úspěšně skončil vysokou školu a chtěl bych začít podnikat. K trvalému bydlišti jsem přihlášen u svých rodičů. Můžete mi prosim poradit, jaká opatření je možno podniknout, aby se jich moje případné neúspěchy,
žádným způsobem, nedotkly!!!!

Re: Opatření

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.06.2008 13:40:17

Dobrý den,
jediná rada, která Vám to zaručí je - podnikejte úspěšně. Nic jiného Vám opravdu nemohu doporučit, protože to taky nic jiného nezaručí.

Re: Opatření

Jimmy Bow, 24.06.2008 09:21:43

Děkuju za odpověď.

Jde mi především o to, aby v případě nějhoršího "někdo"

nechtěl zabavit jejich majetek. Neexistuje nějaké prohlášení, sepsované u právníka, že v našem domě jenom bydlím a tudíž nemám k němu, ani k věcem v něm umístěným, žádný vlastnický vztah?

exekuce bankovního konta

alena nováková, 11.06.2008 19:13:14

Dobrý den , dovoluji si Vás požádat o radu.Exekutorem byl zablokován můj účet na požadovanou částku 42.000,- Tato suma na účtu byla , tak banka převedla obnos na vnitřní účet a moje konto odblokovala.Až za 2 roky mi byl doručen dopis , že exekuce je ukončena.K mému údivu banka opět převedla finance na mé konto , ale ne v celé výši a opět mi ho zablokovala.Nabyla jsem dojmu , že je to jen na převod do banky kde je veden účet exekutora kam má být pohledávka poukázána , ale tento stav trvá již 3 měsíce od doručení dopisu o ukončení a stále se nic neděje.Bojím se aby banka neudělala chybu a mne nezvonil exekutor u dveří.Děkuji Novákováqg7k4

Re: exekuce bankovního konta

Mgr. Oldřich Topka, 13.06.2008 10:05:45

Dobrý den, kontaktujte příslušného exekutora a požádejte ho o vysvětlení celé situace. Z dotazu totiž nevyplývají konkrétní okolnosti průběhu exekuce.

Dotaz

Michaela Morávková, 16.06.2008 12:50:14

Dobrý den. Mám již třetí měsíc exekuci na plat i přesto, že pohledávka již byla v plné výši přikázána z mého účtu. A tu samou částku mi ve třech výplatách srazili.Měla jsem za to, že zaplacením pohledávky exekuce zaniká. Můžete mi prosím poradit, jak v tomto případě postupovat??? Zaplatila jsem tedy 2krát a nevím kam se mám obrátit. Exekutor nereaguje na žádné dipisy, tel. se s ním spojit nelze. Pokaždé mluvím pouze s asistentkou, která sdějule informace typu "musíte čeka". Na co mám čekat, když pohledávka je zaplacena???
Děkuji.
Morávková

Re: Dotaz

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.06.2008 16:17:00

Dobrý den,
obraťte se na soud, který exekuci nařídil s návrhem na zastavení exekuce a uvádějte všechny potřebné skutečnosti.

přikázání pohledávky

Simona Fischerová, 14.05.2008 11:25:59

Dobrý den,
asi před 5 lety jsem byla ručit kamarádce, aby si mohla vzít úvěr, ale teď mi přišlo přikázání pohledávky z účtu na 165tis,protože to nejspíš neplatila. Jelikož bydlím jinde než mám trvalé bydliště, poštu jsem nemohla přebírat a to že mám exekuci jsem zjistila až z banky. Když jsem se spojila s exekutorem, co má můj případ na starosti, sdělil mi, že pokud částku hodlám splácet, budou mi tam naskakovat úroky, je to možné, když už o částce je rozhodnuto soudem a vykonáno přikázání pohledávky???
Děkuji za odpověď.

Re: přikázání pohledávky

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.05.2008 11:23:06

Dobrý den,
samozřejmě to možné je. Úroky budou nabíhat až do doby, než bude dlužná částka uhrazena. Vše, co za "kamarádku" uhradíte, pak po ní můžete soudně vymáhat.

Simona Fischerová, 16.05.2008 18:02:47

Dobrý den, takže když to za ní celé zaplatím, můžu na ní podat vlastně žalobu? Děkuji, Fischerová

Mgr. Ing. Radim Opletal, 17.01.2009 08:57:34

Ano, mlůžete z titulu úhrady ručení vymáhat po dlužníkovi vše, co jste uhradila, nemusíte čekat, až uhradíte vše, ale lze žalovat každou část samostatně. Pokud už věc došla do stádia exekuce a v exekuci je i původní dlužník, je jednodušší dohodnout se s věřitelem na postoupení pohledávky a pokračovat v ní pouze proti původnímu dlužníkovi, než uhradit ručitelský závazek a potom se o něj soudit znovu.

osobní bankrot

Jiří Bláha, 04.05.2008 15:03:48

dobrý den mám dotaz dostal jsem se do dluhů.Můj celkový dluh byl zhruba 2.000.000,-Kč. včetně úroků a veškerých poplatků.Osobně jsem uhradil částku přibližně 400.000,-Kč.Poté byl prodán v exekuci veškerý movitý majetek na splacení dluhů.Tedy celkem bylo urazeno 1.500.000,-Kč. Zůstatek dluhů včetně úroků a penále činí 500.000,-Kč.nadále jsou proti mně vedeny exekuce na plat a zůstává nám pouze životní minium.zvažuji na sebe vyhlásit osovní bankrot a řešit tak svůj problém .Mám dotaz a to v tom smyslu zda budu muset ještě nadále po vyhlášení bankrotu po dobu 5 let splácet,když bylo uhrazeno přibližně 75 % celkového dluhu a to jak dobrovolně tak i prodejem nemovitého majetku.Nadále již nic nevlastním.Děkuji Bláha

Re: osobní bankrot

Mgr. Oldřich Topka, 07.05.2008 16:01:29

Dobrý den, dluhy trvají, takže splácet budete. To, že je převážná část dluhů uhrazena, neznamená, že je nemusíte zaplatit celé. Oddlužení je o tom, že Vám zůstane zachována částka životního minima a vše nad tuto částku půjde na splácení dluhů. Kromě toho si nedělejte příliš velké iluze o povolení oddlužení, protože většinu návrhů soudy do současné doby zamítly (nesplnění podmínek, chyby v návrhu apod.).

DOTAZ

Bohdana Šarounová, 28.04.2008 13:53:55

DOBRÝ DEN.Žiji s přítelem již 7rok.Ještě než jsme se poznali mi rodiče dali rod.dům.Můj dotaz a problém zní:Přítel má exekuci na bankovní konto a má danou exekuci i do zaměstnání.Jelikož má trvalé bydliště zde v mém domě,tak se ptám zda je možné,že by i mně mohla hrozit exekuce. Např.odebrání majetku atd.Je ,pěkně prosím nějaké opatření,aby k tomu nedošlo? A ještě ,v domku mají dvě místnosti na doživotí moje rodiče a mé dvě děti.Májí mít strach s exekuce i oni?Předem moc děkuji za odpověd´.S pozdravem Šarounová

Re: DOTAZ

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.04.2008 14:18:46

Dobrý den,
dluhy Vašeho přítele jsou pouze jeho problémem a je za ně odpovědný pouze on. K zabavení Vašeho majetku by dojít teoreticky nemělo, ovšem praxe někdy bývá jiná. Na dům se exekutor nedostane v žádném případě. O ostatních movitých věcech jej musíte přesvědčit, že jsou vaše a pokud je i přesto sepíše či odveze, musíte se ihned bránit u soudu podáním žaloby na vyloučení věcí z exekuce.

Exekuce

S. N., 25.04.2008 10:41:14

Potřebovala bych poradit. Mému otci na podzim v dražbě prodali zabavený dům i s pozemky a z vytěžených peněz se měli uspokojit věřitelé(tedy i já s mím bratrem za výživné). Volala jsem zprávci konkurzní podtaty a ten mi řekl, že vyplatil stát a banku u které byl závazek. Ke zbytku pohledávek musí vypracovat dokumenty a dát to k ověření k soudu a celý ten proces snad bude trvat ještě další rok. Celý případ se vleče skoro 15 let. Konkurz původně vedl jiný zprávce a ten byl vstřícný a dalo se s ním o všem jednat, ale ten zemřel a po jeho smrti to vůbec nemé hlavu patu. Dá se podat stížnost na jeho odvolání z případu a předání někomu jinému? Pokud ano tak kam. A ještě do jaké doby by měl zprávce z vydražených peněz uspokojit věřitele. Navíc otci dodnes strhávají peníze z důchodu a nikdo neví kam jdou?! Předem děkuji za odpověď.

Postup exekuce

Karolína Štiková, 24.04.2008 10:04:38

Dobrý den,
ráda bych Vás tímto poprosila o radu. Přítel, se kterým žiji již mnoho let, má spoustu půjček. Bohužel však již není schopen je splácet - jejich výše narostly do rozměrů, které vysoko přesahují jeho příjmy. Pokud by se stalo, že by došlo k exekuci, může exekutor zabavit i moje věci, případně věci mých rodičů? Nevím, jak exekutor postupuje a jakým způsobem mohu svůj majetek ochránit.Prosím tedy o Vaši odbornou radu.
Předem děkuji a přeji hezký den. Karolína

Re: Postup exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.04.2008 14:20:39

Dobrý den,
dluhy Vašeho přítele jsou pouze jeho problémem a je za ně odpovědný pouze on. K zabavení Vašeho majetku by dojít teoreticky nemělo, ovšem praxe někdy bývá jiná. Na dům se exekutor nedostane v žádném případě. O ostatních movitých věcech jej musíte přesvědčit, že jsou vaše a pokud je i přesto sepíše či odveze, musíte se ihned bránit u soudu podáním žaloby na vyloučení věcí z exekuce.

Re: Postup exekuce

Karolína Štiková, 29.04.2008 10:48:35

Děkuji moc. Přeji hezký den!!!

exekuce

Jana Procházková, 23.04.2008 00:42:19

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat,přišla mi výzva k okamžitému zaplacení dluhu od exekutorské společnosti.Dluh k dnešnímu dni činí 118 609,-kč
Tento dluh se týká spotřebního úvěru který jsem si brala zhruba před dvouma rokama,tato pujčka měla být splácena podle převzetí závazku dluhu jinou osobou,ta však závazek splátek porušila a nyní se exekutorský úřad obrací na mě,i přes nesrovnalosti třetí osoby jsem se dnes exekutorskýmu úřadu ozvala že tedy dluh uhradím ale ne tak jak oni píšou že celou částku chtějí do tří dnů od doručení výzvy k okamžitému zaplacení.má situace je vázaná na tom že momentálně finančně strádám jsem na úřadu práce dva roky již rozvedená vedená jako samoživitelka,mám syna kterýmu je šest a je těžký astmatik,a bydlím v pronajatým bytě přesto vše exekutorský úřad nebere ohledy na mou životní situaci.a tak bych ráda požádala o radu jak pokračovat dále.po telefonátu s exekutorkou mi bylo jen zděleno že je to nezajímá a s ironickým výsměchem mi položili telefon.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 23.04.2008 16:22:22

Dobrý den,
pokud je exekuce vedena na základě pravomocného rozhodnutí soudu, kterým Vám byla uložena povinnost dlužnou částku uhradit, a nebylo na ni dosud nic uhrazeno, vede pravděpodobně exekutor exekuci zcela oprávněně. Je mi líto, ale opravdu ho nemusí nezajímat vaše sociální situace. Pokuste se s ním domluvit na splátkovém kalendáři.

Jana Procházková, 23.04.2008 23:13:29

Dobrý den snažila jsem se snimi domluvit na splátkách ale nesouhlasí z návrhem splátky.vůbec si nevím rady jak ted pokračovat.........

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 28.04.2008 14:21:19

Dobrý den,
tak to je mi líto, ale zde s tím moc nezmůžete.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »