Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Rád bych věděl , zda nájemní smlouva na pronájem zemědělské půdy evidované ve zjednodušené evidenci ( parcely PK ) zaniká převedením parcel PK do stavu KN ( vytčení hranic v terénu , vyhotovení geometrického plánu a jeho vklad resp. záznam do katastru nemovitostí .
Dále bych rád věděl , zda může být smlouva o pronájmu zemědělské půdy uzavřena pouze ústně a zda taková smlouva přechází na nového vlastníka .
Děkuji a přeji hezký den
Jan Tošner
Zdědil jsem zemědělskou půdu o výměře cca 32 arů v katastrálním území, v němž je vyhláškou 287/2007 Sb.stanovena cena 9,03 Kč/m. Existuje předpis podle něhož lze stanovit výši nájmu nebo je to věcí dohody?
Dobrý den.Omlouvám se,že Vám dělám v sekci trochu zmatek,
ale málo jsem stránku prostudoval.
Zdědil jsem pozemek orné půdy.Zůstavitel měl uzavřenou
smlouvu o pronájmu s jistou a.s.Nyní mi zástupce a.s. tvrdí,že jsem nabytím pozemku zárověň vstoupil i do smlouvy,uzavřené mezi zůstavitelem a jimi(a.s.).Sdělil mi,že vyhotoví návrh na smlouvu o dalším pronájmu, ve kterém uvede podmínky k jejímu uzavření.
Myslím,že toto tvrzení nemá zákonnou oporu.Mám za to, že
úmrtím majitele(pronajímatele) všechny takové smlouvy jsou anulovány a záleží jen na dědici,zda je obnoví nebo
ne.Toto je meritum mé prosby k Vám.
Děkuji za pochopení a odpověď - Váš Emil Kalina
Dobrý den,
zklamu Vás - pravdu má onen zástupce a.s. Změnou vlastníka (ať už v dědictví či koupí apod.) dojde k tomu, že nový vlastník vstupuje do původního nájemního vztahu s nájemníkem a nemůže tak svévolně změnit její ustanovení. Bude tedy záležet na vzájemné dohodě, jestli se rozhodnete uzavřít novou smlouvu s odlišnými podmínkami, pokud se na tom dohodnete. Jestli ne, pořád bude platit stará nájemní smlouva a Vy musíte její ustanovení respektovat.
Dobrý den,prosím o radu ve věci nájemní smlouvy o pozemku.
Asi před rokem jsme si s přítelkyní koupily rodinný dům ke kterému nám byl prodán pozemek orné půdy.Až při zakoupení jsme se dozvěděly že bývalá majitelka která již nežije,měla uzavřenou smlouvu s jistou společností o pronájmu s podmínkami se kterými nesouhlasíme,ale bylo nám řečeno že smlouvu která byla uzavřena s bývalým majitelem musíme podepsat protože přechází na nás,prosím vás o radu jestli tomu tak opravdu je a pokud ano,jestli je možné se nějak bránit abychom nemusely na dané podmínky přistoupit.Podotýkám že v katastru nemovitostí před koupí nebylo k domu ani pozemku napsáno žádné věcné břemeno.Děkuji za odpověď.Holacký
Smlouvu podepisovat nemusíte, protože ji již měla uzavřenou předchozí majitelka. Zřejmě by se jednalo o podpis nové smlouvy. Jinak si znovu přečtěte horní příspěvek.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com