Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
byvaly zamestnavatel poskytuje stravenky, ktere jsem taky dostaval. Pracovni pomer jsem ukoncil 31.12.2008, chci se zeptat, zda mam narok na stravenky za prosinec? Zamestnavatel tvrdi, ze ne, jelikoz stravenky se odecitaji z dalsi vyplaty, tedy za prosinec uz to nebylo z ceho odecist. Sice zakon stravenky nenarizuje povinne, ale mam za to, ze pokud je zamestnavatel poskytuje, tak by je me mel bud proplatit nebo poslat na dobirku dodetecne i za posledni odpracovany mesic.
Pise mi: "Je pravda, ze narok mate, ale není to povinnosti organizace stravenky nebo stravne poskytovat, nebot se jedna o nepenezni benefit ze strany organizace, a je na jejim uvazeni, zda Vam je poskytne, ci nikoliv.
Prosim o radu odbornika, predem dekuji.
Viz níže odpovědi např.:
"Dobrý den,
stravenky se neposkytují zpětně, ale dopředu. Stravenky na měsíc březen jste tak měla dostat nejpozději 1.3."
Podle mně záleží na kolektivní smlouvě nebo vnitřním předpisu. Pokud je tam stanoveno, kdo má za jakých podmínek nárok, a vy jste ty podmínky splnil, tak máte nárok.
noční směna začíná v 18,00 hod. a končí v 06,00 hod následujícího dne. Přestávky na jídlo jsou stanoveny od 22,00 do 22,30, od 03,00 do 03,30 hod. za kolik hodin dostane příplatek za noční směnu? děkuji
Dobrý den,
příplatek náleží za práci v noci, což je práce mezi 22. a 6. hodinou, tedy příplatek bude náležet zřejmě ve výši 7 hodin.
Dobrý den,
mám po ukončení pracovní smlouvy nárok na stravenky za poslední odpracovaný měsíc?Zaměstnavatel tvrdí,že ne,že mi to pak nemají z čeho ztrhnout.Neztrhávají se stravenky náhodou rovnou za ten odpracovaný měsíc?
Děkuji...
Dobrý den, jestliže jste měl na stravenky nárok a pracoval jste, pak Vám náleží. Zúčtovávají se za ten měsíc, ve kterém byly poskytnuty, což je vidět na výplatní pásce. Jejich argument je nesmyslný.
Dobrý den, prosím o radu ohledně stravenek.
V breznu jsem pracovala u jedne firmy a od 1.4. jsem nastoupila do jineho zamestnání. Zaměstnanci te firmy,od ktere jsem odesla dostali stravenky za ten brezen a ja uz ne..pritom jsem tam cely brezen pracovala..mam narok take na ty stravenky?
Dobrý den,
stravenky se neposkytují zpětně, ale dopředu. Stravenky na měsíc březen jste tak měla dostat nejpozději 1.3.
v unoru nam totiz prisel e-mail,ze dostaneme poprve stravenky za mesic brezen..predtim jsme je nedostavali...vyplata nam chodila na ucet vzdy 1.den v mesici..takze jsem dostala vyplatu za brezen 1.dubna...od 1.dubna pracuji uz jinde...kdyz jsem se byla zeptat v predchozim zamestani..tak ostatni stravenky za ten brezen dostali,ale ja uz ne..jak je to mozne kdyz jsem tam take pracovala cely brezen a nemam je a oni ano???navic v tom e-mailu bylo psane,ze zamestnani kteri odchazeji,dostanou stravenky take..navic jsem nebyla ani ve vypovedni lhute...jen mi skoncila smlouva....
Dobrý den, na to se informujte u bývalého zaměstnavatele. Pokud máte dojem, že Vás ošidili, tak zajděte za advokátem a podejte na ně žalobu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com