Nařčení z krádeže - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Manko

Anna Prusenovská, 04.08.2008 12:21:15

Byla podapsána pracovní amlouva na práci,- skladová účetní,fakrurantka,pokladní.Bez podepsání dohody o hmotné zodpovědnosti, bez podepsání inventarizace.Po skončení pracovního poměru, za pozdější dobu ,(asi za půl roku) mi bylo sděleno, že byl zjištěn schodek (manko)v pokladně a že ho mám uhradit.Vše bylo zjištěno , kdy převzal firmu jiný jednatel .Na pracovišti jsme pracovali tři a vše se zakládalo na důvěřě.Jak se mám k tomu postavit,když mám svědomí čisté.

Re: Manko

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 08:27:22

Dobrý den, pokud nemáte podepsanou hmotnou odpovědnost pak po Vás může těžko vyžadovat náhradu za schodek (manko), protože jste se k takové odpovědnosti nezavázal, resp. si zaměstnavatel sám neohlídal, aby si zajistil případné schodky na svěřených předmětech.

Nařčení z krádeže

Michaela Blažková, 22.04.2008 15:13:22

Dobrý den,
přítel pracuje v kamionové dopravě.Anonym na něho podal udání,že krade z auta naftu.Spotřeba mu vzrostla za dvy tisíce o 4000l nafty.Majitel chce po něm 100 000Kč.Problém je,že přítel ale nic nevzal.Většinou parkuje na firmě a ojediněle několik set metrů od domova.Chtěla bych vědět,jestli se může nějak právnicky bránit,když je v tom nevinně.

Re: Nařčení z krádeže

Mgr. Oldřich Topka, 24.04.2008 09:23:10

Dobrý den, nejdřív by mu zaměstnavatel musel prokázat, že je zavinění na jeho straně. Pouhý anonym na to nestačí. Nárůst spotřeby je ovšem zvláštní. Jestliže nedojde ke smírnému vyřešení situace, budete se muset obrátit na advokáta.

Michaela Blažková, 25.04.2008 08:26:12

No spotřebu mu prý šef vyšší vypočítal,jenže je to také staré auto,které není v nejlepším pořádku...nebrzdí mu pořádně brzdy a pod.,tak by nebylo asi moc k podivu,kdyby bylo něco s motorem nebo pod a víc to žralo než má.Přítel taky má svižnější jízdu a tím spotřeba taky vzrůstá.Nehledě na tíhu nákladu atd.No stále doufáme,že přítel advokáta potřebovat nebude.Z tohoto zaměstnání chce už odejít, protože pořád tam jsou nějaké problémy.

Michaela Blažková, 28.04.2008 11:02:47

Ještě mám dotaz k tomuto případu.Přítel podal výpověď a šef podal případ k soudu.Ke zkontrolování auta nedošlo jak bylo slíbeno.Zajímalo by mě,když auto stojí na firmě,jak může obviňovat řidiče,že mu krade naftu,když se k té naftě může dostat i kdokoliv jiný.Neměl by spíš podat žalobu na neznámého pachatele?Pokud by měl přítel svědky,že šef takto vyhrožuje více řidičům,dalo by se na tom zakládat?A když je přítel ve zkušební době,neměl ho na to upozornit,že má vysokou spotřebu a ne sledovat jak to bude dál?

Mgr. Oldřich Topka, 29.04.2008 08:53:29

Dobrý den, celý případ je postaven na tvrzení proti tvrzení. Jestliže zaměstnavatel tvrdí, že došlo ke škodě, pak ji musí prokázat. Není ani zřejmé, jestli máte na mysli žalobu o náhradu škody anebo trestní oznámení. Nakonec se na advokáta skutečně bude muset obrátit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »