Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
volala mi známá asi tak před rokem jestli bych se nechtěla ujmout opuštěného psa. Váhala jsem (jednalo se již o dospělou fenu velkého plemene) ale nakonec jsme se domluvili. Známá v té době provozovala psí hotel a o nalezení nové rodiny pro fenku jí požádal člověk který fenku do zařízení dával. Fenku jsem jejím prostřednictvím převzala včetně dokladů (rodokmen, očkovací průkaz). Podepsala jsem darovací smlouvu ...bývalý majitel byl v zahraničí tak ve smlouvě byl zastoupen jiným pánem, a mnou. Fenka je člen rodiny, spí s dětma na gauči, chodíme s ní 2x denně na procházky a život si bez ní nedovedu představit. Teď po roce se ozval původní majitel že chce fenu zpět. Tvrdí že byla ukradená (né mnou ale tím člověkem co mi jí daroval). Za fenku platíme poplatky... Co máme dělat? Je možné že můžeme o fenku přijít? Děkuji za odpověd
Dobrý den, držitel věci (pes je z právního hlediska věcí), který ji má v dispozici v dobré víře, že je jeho (jelikož ji řádně získal) je sice chráněný, ale pokud nedojde k vydržení věci (v dobré víře), pak ji musí vrátit. A vydržení věci nastane až po 3 letech nepřetržité držby, což není Váš případ.
Děkuji za odpověď. Nemůžeme se nějak bránit? přece nemůžou po roce co se o fenu řádně staráme jen tak přijít a vzít si jí? Darovací smlouva je tedy k ničemu? Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com