Podpora z ÚP a evidence při nahlášených změn - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Podpora z ÚP a evidence při nahlášených změn

Ivan Laštovka, 21.04.2008 16:24:15

Dobrý den,
obracím se na Vás o radu. V roce 2006 jsem byl cca 4 měsíce evidován na ÚP a následně jsem pobíral i podporu. Jelikož jsem měl výhrady ke způsobu skončení pracovního poměru podal jsem žalobu. k soudu. Soud však pracoval liknavě a aniž došlo k nařízení soudního jednání, bývalý zaměstnavatel mi předložil dohodu o narovnání. Na dohodu jsem přistoupil a zaměstnavatel posunul datum ukončení pracovního poměru o 2 měsíce dopředu a doplatil mi určitou částku Tím došlo cca k dvouměsíčnímu neoprávněnému čerpání (soběhu) podpory z ÚP. Vše jsem nahlásil na ÚP a ÚP mi sdělil, že musím všechnu podporu vrátit tj. za všechny čtyři měsíce (nejen za dva souběžné měsíce) , evidence se anuluje po celou dobu. Není mi tedy ani uznána doba pro výpočet důchodu po kterou jsem byl bez práce, zpětné přihlášení je nemožné, bude mi odebrána podpora i za tyto dva -oprávněné měsíce, kdy jsem byl bez práce a musím zaplatit i zpětně zdravotní pojištění. Domnívám se, že jsem režim evidence neporušil a přesto budu sankcionován a poškozen.

Laštovka

Re: Podpora z ÚP a evidence při nahlášených změn

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 15:14:32

Dobrý den, o tom bude muset ÚP rozhodnout a proti takovému rozhodnutí se budete moci odvolat. Takže tak učiňte a v odvolání uveďte veškeré podstatné skutečnosti. O odvolání proti rozhodnutí ÚP rozhoduje ministerstvo práce a sociálních věcí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »