Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o radu. Tatínkova manželka (není to moje matka)asi po dvou dnech (to jsem slyšela od její přítelkyně), kdy byl tatínek hospitalizován v bezvědomí po smrtelném úrazu v nemocnici, vybrala veškerou finanční hotovost na tatínkových a jejích účtech a všechny účty zrušila. Poslední výběr provedla den po smrti tatínka. Tež byla zrušena bezpečnostní schránka, kde byly uloženy cenné věci. Při dědickém řízení jsem všechny účty nahlásila. Zjistilo se, že účty neexistují. Notářkou bylo řečeno, že bohužel tyto peníze tedy nepatří do dědického řízení.Tatínkova manželka popírá, že by peníze existovaly. Mám otcem na psacím stroji napsány hesla i čísla účtů. A take jsem podespala, že nebudu s účty manipulovat až po smrti obou. Mám nárok peníze vyžadovat soudně a podat žalobou? Dosud není vyřešeno dědické řízení i ohledně družstevního bytu, ve kterém mám 1/4 podíl. Je mně zakázáno do bytu vstupovat. Má na tento postup taínkova manželka právo?
Děkuji za ochotu odpověď.
Zdraví Jary
Dobrý den, zatajením dědictví by se mohla dopustit trestného činu. Je možné podat trestní oznámení. Banky o vedení účtu mají záznamy, i když již byly zrušené. V rámci trestního řízení by měly být tyto údaje zjištěny. Kontaktujte některou advokátní kancelář a požádejte o právní pomoc v této věci.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com