Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jsem zaměstnaná jako osobní asistent osob s těles.postižením je to místo veřejně prospěšné,s dotacemi ÚP,na dobu určitou15.7.07-16.7.08Zaměstnavatel je nadační fond.Minulý týden nám na jednání na MÚ bylo sděleno,že NF nemá registraci k poskytování soc.služeb,což osob.asistence je,porušuje tak soc.zákon.Členství předsedkyně která uzavřela prac.smlouvu skončilo29.12.08,nově jmenovaní členové před kterými zatajila tuto i jiné skutečnosti odstoupili.Odmítla je seznámit s čímkoli,nepředela nic související s činností NF nemají podpis práva.Tato předsedkyně mi zaslala dopis ,kde zvažuje skončení prac.poměru dle§55/1b,důvod nesdělila,kvalifikaci pro tuto práci mám,nic jsem neporušila.Může mi toto nabízet když členství skončilo 29.12.07?V NF došlo i k jiným pochybením na koho se případně obrátit?Děkuji
Dobrý den, věc je poměrně složitá, měla by jste ji předat právníkovi k posouzení, včetně všech podkladů. Podstatné ovšem je, jestli má bývalá předsedkyně vůbec ještě nějaká oprávnění rozhodovat o pracovněprávních vztazích. Pokud jí to nevyplývá z účasti v rozhodujících orgánech anebo není pověřena funkcí, ve které takto rozhodovat může, pak je její vyjádření neúčinné a nemělo by nijak ovlivnit Váš PP.
Příště nevkládejte stejný příspěvek do více diskuzí!
Dobrý den,děkuji Vám za odpověď.Omlouvám se za chybu dvojího vložení,stalo se tak nechtěně,bylo to mé první přihlášení.Celou věc jsem dnes konzultovala s ÚP.Přesto,můžete prosím poradit,jeli nějaká kontrola přes NF?V současné době nemá platného člena,jeho jménem jedná předsedkyně,jejíž členství skončilo 29.12.07,také manipuluje s účtem NF.Je nějaký kontrolní orgán,na který bychom se mohli obrátit?Omlouvám se za dotaz v této kategorii.Situace je závažná a jsme z ní skutečně zaskočeni.Děkuji Vám
Dobrý den, žádný konkrétní "dozorový" orgán stanoven není. Nadace a NF jsou samostatné subjekty, do jejichž nezávislosti stát nijak zásadně nezasahuje. Přezkoumávání hospodaření provádí např. auditoři. V případě podezření na nesprávné postupy je třeba se obrátit na příslušné úřady, policii nebo přímo na soud.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com