Nemocenská a bonusy/prémie - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nemocenská a bonusy/prémie

Dagmar Spring, 17.04.2008 23:16:22

Dobrý den, od 1.4. jsem na nemocenské z důvodu rizikového těhotenství.Nevím, zda se do porodu vrátím do práce.I nadále ale pracuji pro firmu doma, chod všech obchodních záležitostí je plně zajištěn. Mám v takovém případě možnost žádat zaměstnavatele o nějaký fin. příspěvek/kompenzaci "za práci navíc"?V případě nemocenské nejsem přeci povinna řešit pracovní záležitosti z domu.Dále, firma vyplácí na základě výsledků čtvrtletní prémie.Pokud mi je zaměstnavatel přizná, mohu k nemocenským (a později mateřským) dávkám vůbec pobírat nějaké fin. prémie, bonusy? Jakým způsobem se řeší případy, kdy žena chce i nadále pracovat pro firmu v době těhotenství i mateřské dovolené - z domu, když to firma umožní? Samozřejmě za takových podmínek, aby byla ohodnocena nad rámec nemocenských dávek? Moc děkuji za odpověď. Dagmar

Re: Nemocenská a bonusy/prémie

Mgr. Oldřich Topka, 21.04.2008 11:32:19

Dobrý den, v době nemocenské nemůžete vykonávat práci, ze které Vám plyne nemocenské pojištění. Těžko se tedy budete domáhat nějaké "kompenzace". To samé platí i o peněžité pomoci v mateřství. Pokud chcete pro firmu vykonávat nějakou práci (která ovšem nesmí být shodná s Vaší pracovní smlouvou) pak můžete uzavřít třeba DPP nebo DPČ. Výše přivýdělku není nijak omezena.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »