vyúčtování služeb při změně vlastníka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vyúčtování služeb při změně vlastníka

Bohumír Pešula, 17.04.2008 21:40:20

Dobrý den,
prodal jsem byt v osobním vlastníctví.Služby jsem hradil správci-družstvu do 31.7. 2007 a byt na základě kupní smlouvy do té doby užíval.K tomu datu jsme dělali přepis.Je v něm dle stanov družstva vyúčtování služeb na prodávajícím do dne vlastnictví k 30.4.2007.Což je vklad na katastru nemovitosti.Stojí zde poznámka(dosud neuzavřené zaúčtovací období 2007).
Družstvo mi zaslalo vyúčtování.K 31.4.07 mám spočítané vytápění,společnou energii a spotřebu teplé a studené vody dle skutečnosti. Odečet uhrazených záloh za 4 měsíce. Já jsem však uhradil 7 měsíců, ale 3 měsíce byly převedeny na zálohy novému majiteli bez mého vědomí. Vzniknul zmatek mezi skutečnými úhradami a skutečnou spotřebou. Může družstvo převést mé úhrady na nového majitele bez mého souhlasu? Musíme se vyrovnat bývalý a nový majitel, nebo to má proběhnout v rámci družstva kterému služby hradíme?

Re: vyúčtování služeb při změně vlastníka

Mgr. Oldřich Topka, 23.04.2008 07:49:12

Dobrý den, především je nutné pokusit se věc vyřešit dohodou mezi Vámi, družstvem a novým vlastníkem. Teprve, když to nebude možné, budete muset za právníkem a hledat řešení, popř. zvážit žalobu o zaplacení dlužné částky. Což je ovšem cesta delší a pomalejší.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »