pracovní slmouva - návazná - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

PRAC.SMLOUVA NA DOBU NEURCITOU

IRENA VANKOVA, 13.10.2008 16:23:36

PRI ZMENE PRAC.SMLOUVY NA DOBU URCITOU NA NEURCITO BYLA PODEPSANA DOHODA SE ZAMESTNAVATELEM ZE PO DOBU 3 MESICU KDYZ NEBUDU NEMOCNA SE DOHODA RUSI,TO BYLO DANO USTNE,DOHODOU BYLA SEPSANA VYPOVED K DATU PO UPLYNUTI 3 MESICU,V KTERE NENI UDANO KDO VYPOVED NAVRHL,JE MOZNE ZADAT ODSTUPNE,NEBO NAPADNOUT TAKOVOU VYPOVED,NADRIZENI JENOM KONSTATOVALI ZE POKUD BY K NECEMU DOSLO VSECHNO ZAPROU,MOMENTALNE UZ NEJSEM ZAMESTNANCEM V TETO FIRME,PROSIM O RADU,DEKUJI VANKOVA.

Re: PRAC.SMLOUVA NA DOBU NEURCITOU

Karel Dlouhý, 13.10.2008 20:36:35

Dotaz není příliš jasný. Je rozdíl mezi dohodou obou stran a výpovědí jako jednostranným právním úkonem. Na odstupné nárok nemáte (odstupné je při skončení prac. poměru z organizačních důvodů).
Pokud se to má chápat snad tak: že jste měla prac. poměr na dobu určitou (třeba do 30. 6. 2008). Pak jste uzavřela změnu prac. poměru na dobu neurčitou, ale současně jste uzavřela dohodu o skončení pracovního poměru k 30. 9. 2009. Ústně Vám řekli, že pokud nebudete 3 měsíce nemocná, že tu dohodu o skončení prac. poměru zruší (nebo třeba roztrhají).
V tom případě pochybuji, že bylo správné něco takového podepisovat. Nevím, jak byste to teď prokázala.

Pracovní smlouvy a dohody

Marie Maříková, 12.01.2008 15:38:18

Dobrý den.Pokud mám smlouvu na dobu určitou,musím po skončení této doby podepisovat smlouvu novou,pokud na pracovišti pracuji i nadále?A pokud mě zaměstnavatel nepředložil jinou smlouvu je smlouva předchozí platná?Děkuji

Re: Pracovní smlouvy a dohody

Mgr. Oldřich Topka, 14.01.2008 10:37:42

Dobrý den, podle § 48 odst. 2 zákoníku práce (262/2006 Sb.) končí pracovní poměr uplynutím sjednané doby. Jestliže však zaměstnanec pokračuje v práci s vědomím zaměstnavatele i po uplynutí této doby, pak platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou (§65). Přesto doporučuji uzavřít novou pracovní smlouvu. Jestliže pracujete nadále a zaměstnavatel s tím souhlasí, pak by neměl mít potíže s uzavřením nové pracovní smlouvy. Budete mít větší jistotu.

smlouva na dobu neurčitou

Lucka, 12.01.2008 12:08:15

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi skončila smlouva na dobu určitou a další jsem nedostala, tak jí mám automaticky na neurčito? Neměla bych podepsat novou smlouvu na dobu neurčitou? Děkuji

Re: smlouva na dobu neurčitou

Mgr. Oldřich Topka, 14.01.2008 10:35:56

Dobrý den, podle § 48 odst. 2 zákoníku práce (262/2006 Sb.) končí pracovní poměr uplynutím sjednané doby. Jestliže však zaměstnanec pokračuje v práci s vědomím zaměstnavatele i po uplynutí této doby, pak platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou (§65). Přesto doporučuji uzavřít novou pracovní smlouvu, aby jste se vyhnula potížím v budoucnu.

Re: smlouva na dobu neurčitou

radek novak, 09.01.2009 11:56:24

dobry den taky to potrebuji vedet dekuji

Smlouva

Barbora Svatoňová, 04.01.2008 13:43:50

Dobrý den,
pracovní poměr na dobu určitou skončil dnem 31.12.2007.Dne4.1.2008 byla předložena nová smlouva na dobu určitou do konce břena.Musím tuto smlouvu podepsat,neměl by nastat nárok na dobu neurčitou.

Re: Smlouva

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.01.2008 14:03:04

Dobrý den,
začnu asi tím, že podepisovat opravdu nic nemusíte; pracovní ale i jiné smlouvy mají být svobodným vyjádřením vůle obou smluvních stran.
Žádný nárok, o němž hovoříte, však nenastává. Zaměstnavatel má jediné omezení a to takové, že může takto opětovně sjednávat prac.poměr na dobu určitou s jedním zaměstnancem pouze na dobu v celkové výši max. 2 let.

pracovni smlouva na dobu urcitou

Černá, 19.12.2007 21:35:49

Dobry den,
syn je zamestnan na dobu urcitou /do 31.12.07/ ale minuly tyden doslo na pracovisti k vybuchu a nasledne k pozaru, pri kterem syn byl vazne zranen.Momentalne je v nemocnicnim osetreni a bude tam dlouho. Prodlouzi mu firma smlouvu na dalsi pulrok nebo bude pracovni pomer ukoncen dla smlouvy i kdyz jde o pracovni uraz bez viny zamestnance?

Re: pracovni smlouva na dobu urcitou

Šéfredaktor - Mgr. Lucie Jindrová, 21.12.2007 16:09:42

Dobrý den,
pracovní poměr uzavřený na dobu určitou skončí uplynutím sjednané doby. Výjimkou je pouze situace, kdy zaměstnanec pokračuje s vědomím zaměstnavatele i nadále ve výkonu sjednané prác; pak platí, že jde o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Ve Vašem případě tak pravděpodobně pracovní poměr skončí, nicméně zaměstnavatel bude zřejmě odpovědný z titulu náhrady za pracovní úraz.

pracovní smlouva ba dobu neurčitou

Svatoš J., 19.12.2007 16:46:59

přítelkyně je zaměstnána v obchodním řetězci a již podruhé za sebou dostala pracovní smlouvu na dobu určitou. zajímalo by mě, zda to není protiprávní, domnívám se totiž, že po první smlouvě na dobu určitou by měla automaticky následovat prac. smlouva na dobu neurčitou. díky za odpověď

Re: pracovní smlouva ba dobu neurčitou

Šéfredaktor - Mgr. Lucie Jindrová, 21.12.2007 16:45:30

Dobrý den,
zaměstnavatel může uzavírat smlouvy na dobu určitou se zaměstnancem až do celkové doby 2 let.

Dohoda o provedeni prace

Karol Jarkovsky, 21.09.2007 19:20:03

Dobry den. S nemenovanou jazykovou skolou v Brne som uzavrel dohodu o vykonani prace na dobu urcitu s rozsahom hodin do 150. Ocitol som sa v situacii kedy je nasledujuca otazka pre mna rozhodujuca. Som v pripade takejto zmluvy povinny akceptovat akykolvek kurz v akukolvek dobu (aj ked mi to nevyhovuje) alebo mam pravo ponuknutu pracu odmietnut? Za odpoved velmi pekne dakujem

odstupne

Jana, 21.08.2007 18:05:17

dobrý den, mám pracovní smlouvu na dobu trvání MD. V soucasné dobe dochází ke sloucení 2 pracovist a tím bych musela dojízdet 100km denne. Mám nárok na skoncení prac.pomeru a nárok na odstupné?

hmotná zodpovědnost

katka, 30.07.2007 14:57:49

Dobrý den,
prosím o radu. Co se stane v případě, že mzdová účetní udělá v pracovních záležitostech chybu. U zaměstnavatele nemá podepsanou hmotnou zodpovědnost. (myslím tím nevědemky, ne sebeobohacování

pracovní slmouva - návazná

Katka, 13.07.2007 09:27:19

Dobrý den,

je dána pracovní smlouva na dobu určitou(1.11.05-31.10.07), ale činnost, na kterou je vázána bude ukončena až v dubnu příštího roku (04/08). Je možné smlouvu prodloužit?? na dobu cca 6měsíců?? nebo jak postupovat??

Děkuji předem za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »