vyuzivani pozemku, na kterem mam spoluvlastnicky podil - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vyuzivani pozemku, na kterem mam spoluvlastnicky podil

xyz, 16.04.2008 14:07:51

Dobry den,

jsem majitelem bytove jednotky v budove, ve ktere jsou dalsi jednotky. Prislusi mi tedy i podil na spolecnych castech budovy a na pozemku ve vysi urciteho pomeru.
Prizemi budovy je zarizeno jako prodejna. Jedna se o nebytovou jednotku. Jak uz to u prodejen byva, v zadni casti budovy je na pozemku vybudovana nakladaci rampa na naklad tovaru, jedna se o jakysi pristresek pristaveny ke vnejsi zdi budovy.

a) Jak zjistit, kdo je vlastnikem teto nakladaci rampy ? V prohlaseni vlastniku jsem nenasel zadnou informaci o teto konkretni casti budovy. Jak v takovem pripade urcit vlastnictvi ? Muze vubec takovy pristresek byt soucasti nejake nebytove jednotky (nejedna se o plne uzavreny prostor) ? Pokud neni zadefinovan v prohlaseni, znamena to automaticky, ze spada do spolecneho vlastnictvi nebo ze je to proste "plocha a nadvori", na ktere mam spoluvlastnicky podil ?

Re: vyuzivani pozemku, na kterem mam spoluvlastnicky podil

xyz, 16.04.2008 14:10:48

b) Na teto nakladaci rampe si prodejna umistila urcita strojova zarizeni a sklad. Pokud by se jednalo ale o pozemek ve spolecnem vlastnictvi anebo o spolecnou cast budovy, mam pravo pozadovat, aby tento pozemek jiny spoluvlastnik vyklidil ? A jakym zpusobem toto provest, pokud je dohoda nedosazitelna ?

Diky

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »